אוכל

    מהיכן לקוּח הקינוח? מנות אחרונות
    לחג שיבקשו מכם את המתכון שלהן

    הם פרווה, הם לא מסובכים להכנה, וכל מי שיטעם אותם ירצה עוד: שני קינוחים לראש השנה - מלבי עם סילאן ועוגת תפוחים כפרית

    אינס שילת ינאי

    |

    17.09.17 | 20:46

    מלבי פרווה בסלסילת קדאיף בעיטור קוקוס קלוי וסילאן (צילום: אפיק גבאי)
    מלבי פרווה בסלסילת קדאיף בעיטור קוקוס קלוי וסילאן (צילום: אפיק גבאי)

    מלבי פרווה בסלסילת קדאיף בעיטור קוקוס קלוי וסילאן

     

    מרכיבים

    8 מנות בתבנית שקעים מסיליקון או בתבניות שקעים חד-פעמיות

     

    למלבי
    • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
    • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
    • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב קוקוס
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 3-2 טיפות של מי ורדים או תמצית שקדים

     

    לקדאיף
    • 200 גרם אטריות קדאיף
    • 5 כפות שמן קנולה

     

    להגשה
    • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
    • 3 כפות סילאן

     

    אופן ההכנה

     

    המלבי
    1. מערבבים כוס מהמים עם הקורנפלור לבלילה אחידה וחלקה, ושומרים בצד.
    2. שמים בסיר גדול את חלב הקוקוס, יתרת המים, הסוכר ומי הוורדים. מחממים על אש בינונית, תוך בחישה.
    3. כשהנוזל מתחיל לרתוח בוחשים את בלילת הקורנפלור ומוסיפים אותה לסיר. ממשיכים לבשל, תוך בחישה, עד שהנוזל מתחיל להסמיך.
    4. מעבירים לתבנית שקעים, מכסים ומניחים את המלבי במקרר 6 שעות לפחות, להתייצבות.

     

    הקדאיף
    1. מערבבים את אטריות הקדאיף עם השמן. מעבירים למחבת ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב, על אש בינונית-גבוהה, עד שהאטריות משחימות.
    2. מקררים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.

     

    ההגשה
    1. שמים את הקוקוס במחבת ללא שמן ומחממים קצרות על אש בינונית, תוך בחישה, עד שהקוקוס מזהיב.
    2. מניחים בצלחת מצע של אטריות קדאיף. הופכים עליו בזהירות את המלבי, מפזרים את הקוקוס הקלוי ומזלפים סילאן.

     

    • איך מכינים מראש? המלבי ואטריות הקדאיף המטוגנות נשמרים עד יומיים.

     

     

     

    עוגת תפוחים כפרית

     

    עוגת תפוחים כפרית (צילום: אפיק גבאי)
      עוגת תפוחים כפרית(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 26 ס"מ

       

      • 3 ביצים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
      • 1 כפית קינמון
      • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
      • 3 תפוחים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
      • לקישוט: אבקת סוכר

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
      2. מקציפים בקערה את הביצים והסוכר לקצף תפוח. מוסיפים את השמן, רסק התפוחים והקינמון ומקציפים עד שהם נטמעים בקציפה. מוסיפים גם את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מפסיקים את ההקצפה.
      3. מוסיפים לקערה את קוביות התפוח ומערבבים בעדינות בכף, עד שהן מתפזרות בעיסה באופן אחיד.
      4. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את העיסה.
      5. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח.
      6. מצננים ומפזרים על העוגה אבקת סוכר.
      7. העוגה נשמרת עד יומיים בטמפרטורת החדר.

       

       

       
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "מהיכן לקוּח הקינוח? מנות אחרונות לחג שיבקשו מכם את המתכון שלהן"
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג