אופנה

    בחזרה למדורת השבט: מתחת
    למסך הפלאזמה ממוקם קמין

    רוכשי מגרש בן 350 מ"ר בתל מונד רצו לשנות את התוכנית האדריכלית המוכנה שקיבלו לטובת מראה יוקרתי עם תחושה של בית, בשילוב אלמנטים יחודיים

    הקונספט: בית יוקרתי אבל חם  (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
    הקונספט: בית יוקרתי אבל חם (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
    בקיר המרכזי יש קמין, טלוויזיית פלזמה, חלון מסביב וגולת הכותרת: אריחי בטון אדריכלי בתלת מימד שיוצרו לבית במיוחד, המשולבים עם אובייקט אופקי מפח מושחר המדמה מדף מרחף (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
    בסלון ניצבת ספה שהייתה ברשות בעלי הבית ורופדה מחדש כדי שתתאים לקו של הבית החדש, ועם זאת תוסיף צבעוניות וחום לחלל (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
    המטבח בשחור-פחם עם אי רחב ידיים (3.3 מטר אורכו) ודומיננטי בעיצובו (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
    ההעמדה של המדרגות נותרה מהתוכנית המקורית, אך בוצעה כאלמנט מרחף, כך שהקונסטרוקציה היא רק במרכז המדרגה והמדרכים מעץ אלון טבעי נראים כמרחפים באוויר (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
    בחצר שולבה מקלחת חוץ לצד הבריכה, פינת מנגל, ונבחרו צמחים שיצניעו את הרחוב ויעניקו תחושה כפרית (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
    משפחה בת שני ילדים רכשה קרקע ביישוב תל מונד עם תוכניות אדריכליות מוכנות, אך כמי שלא היו שותפים לתהליך התכנון, גילו שהבית "על הנייר" לא מתאים לצרכים שלהם. "הם פנו אליי בשלב מצוין, שבו עדיין ניתן לשנות ולהתאים את הבית עבורם בקלות", אומרת נעמי יחזקאל, בעלת משרד אדריכלות ועיצוב פנים.

     

    כך החל המסע של יחזקאל ליצירת בית פרטי המתפרש על פני מגרש בן 350 מ"ר, ועליו 340 מ"ר בנוי בשלוש קומות – מרתף, קומת כניסה וקומת מגורים.

     

    קיר קמין מיוחד

    "הדבר הראשון שעשינו היה לבחור קונספט שילווה את הבית. רצינו ליצור בית יוקרתי ועם זאת לשלב חום בעזרת עיצוב הפנים. חיפשנו

    אלמנטים שיעניקו לו ייחודיות. אחד האלמנטים שנבחרו היה קיר קמין מיוחד הממוסגר בחלון מרחף, שהפך לאלמנט מסיבי בחלל בעזרת חיפוי ייחודי. בחרנו לשלב ביחד כמה מערכות וחומרים שונים שיוצרים ביחד הרמוניה. בקיר המרכזי הזה יש קמין, טלוויזיית פלזמה, חלון מסביב וגולת הכותרת: אריחי בטון אדריכלי בתלת מימד שיוצרו לבית במיוחד, המשולבים עם אובייקט אופקי מפח מושחר המדמה מדף מרחף, בו משולב הקמין.

     

    כמה מערכות וחומרים שונים שיוצרים ביחד הרמוניה (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
      כמה מערכות וחומרים שונים שיוצרים ביחד הרמוניה(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

      הקמין, מבט מהצד (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
        הקמין, מבט מהצד(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

         

        "האתגר הכי גדול היה החיבורים בין כל הפונקציות והחומרים, שמגיעים מעולמות שונים. עבדנו על זה המון עם כל אנשי המקצוע כדי שהכל יהיה מדויק עד רמת המילימטר וייצור תמונה אחת שלמה". מעל תלוי גוף תאורה ממתכת שחורה בדוגמה גאומטרית, השייך אף הוא לפלטת הצבעים והחומרים שנבחרה לבית – רצפה באפור או פרקט עץ טבעי בחדרים, קירות לבנים, פריטים בשחור ועץ.

         

        הספה האהובה רופדה מחדש

        את הטאץ' הצבעוני בסלון המשפחתי חיזקה יחזקאל בעיצוב הפנים. בסלון ניצבת ספה שהייתה ברשות בעלי הבית ורופדה מחדש כדי שתתאים לקו של הבית החדש, ועם זאת תוסיף צבעוניות וחום לחלל. "בעלת הבית אהבה את הספה שלה ורצה להשאיר אותה. כדי לתת ביטוי מחבר בין החוץ – הבריכה התכולה - לפנים, בחרנו לרפד אותה בבד בגוון כחול לא חלק, מבחינת צבעוניות וטקסטורה, ולהתאים לה כריות עם נגיעות צבע ועניין גאומטרי". את התמונה משלימים שטיח כהה במראה שחוק ושולחנות קפה עגולים שחורים בקו מינימליסטי.

         

        הספה שרופדה מחדש מחברת החוץ לפנים (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
          הספה שרופדה מחדש מחברת החוץ לפנים(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

          המעקה שנבחר הוא קיר זכוכית שגם מפריד וגם מחבר בשל שקיפותו (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
            המעקה שנבחר הוא קיר זכוכית שגם מפריד וגם מחבר בשל שקיפותו(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

             

            אלמנט בולט נוסף בחלל הקומה המשותפת הוא גרם המדרגות הקליל. "זו ההעמדה של המדרגות שנותרה מהתוכנית המקורית, אך בחרנו לבצע אותן כאלמנט מרחף, כך שהקונסטרוקציה היא רק במרכז המדרגה והמדרכים מעץ אלון טבעי נראים באוויר. המעקה שנבחר הוא קיר זכוכית שגם מפריד וגם מחבר בשל שקיפותו. נוצר מראה נקי מאוד ההולם את סגנון הבית".

             

            כדי לשבור את הקו השחור במטבח נוספו לו ארונות עץ אלון, שגם מתחברים למדרגות הסמוכות (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
              כדי לשבור את הקו השחור במטבח נוספו לו ארונות עץ אלון, שגם מתחברים למדרגות הסמוכות(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

              במטבח אי רחב ידיים (3.3 מטר אורכו) ודומיננטי בעיצובו ובפונקציונליות שלו  (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
                במטבח אי רחב ידיים (3.3 מטר אורכו) ודומיננטי בעיצובו ובפונקציונליות שלו (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

                 

                המטבח גדול, עם אי רחב ידיים (3.3 מטר אורכו) ודומיננטי בעיצובו ובפונקציונליות שלו ומעליו גופי תאורה בתכנון המעצבת. "בחרנו לחפות את המטבח בשחור פחם ולאי בחרנו חומר עמיד ויפה בשם למינם", מסבירה יחזקאל. כדי לשבור את הקו השחור במטבח נוספו לו ארונות עץ אלון, שגם מתחברים למדרגות הסמוכות.

                 

                פינת משפחה במקום עוד חדר ילדים

                המדרגות מובילות לקומה הראשונה, הפרטית. "הייתה במקור חלוקה סטנדרטית של חדרי השינה, שכללה שלושה חדרי שינה לילדים ויחידת הורים. בחשיבה מחודשת התאמנו את החלוקה מחדש למשפחה הספציפית הזו: הפכנו שלושה חדרי ילדים לשניים ובחלל שהתפנה הוספנו פינת משפחה אינטימית עם סקלת צבעים של בז' וקרם", מספרת יחזקאל.

                 

                סוויטת ההורים ממשיכה את הצבעוניות של יתר הבית, אך בשימושים ובחלוקה מתוחכמים יותר (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
                  סוויטת ההורים ממשיכה את הצבעוניות של יתר הבית, אך בשימושים ובחלוקה מתוחכמים יותר(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

                  גולת הכותרת היא דלת שחורה דו כנפית בסגנון קלאסי המובילה לחדר הרחצה, שאף הוא מאופיין בטון שחור דומיננטי, לצד שיש לבן עם גידים אפורים (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
                    גולת הכותרת היא דלת שחורה דו כנפית בסגנון קלאסי המובילה לחדר הרחצה, שאף הוא מאופיין בטון שחור דומיננטי, לצד שיש לבן עם גידים אפורים(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

                    קיר חוצץ שמצדו האחד אזור השינה ומצדו השני פינת ישיבה, קומודה ומעבר לחדר הרחצה הזוגי (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
                      קיר חוצץ שמצדו האחד אזור השינה ומצדו השני פינת ישיבה, קומודה ומעבר לחדר הרחצה הזוגי(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

                       

                      יחידת ההורים עוצבה כסוויטה פרטית מפנקת במיוחד, הממשיכה את הצבעוניות של יתר הבית, אך בשימושים ובחלוקה מתוחכמים יותר. "בחרנו להוסיף אינטימיות על ידי חלוקת החלל – הוספנו קיר חוצץ שמצדו האחד אזור השינה ומצדו השני פינת ישיבה, קומודה ומעבר לחדר הרחצה הזוגי. גם כאן פלטת הצבעים נעה על שחורים, לבנים ובהירים ונגיעות של אפור ועץ. החדר גדול במידותיו, ויש גם יציאה למרפסת המשקיפה לחורשה, כך שרצינו להעניק חמימות ולנצל את כל האפשרויות הקיימות שיש לחלל להציע.

                       

                      גולת הכותרת היא דלת שחורה דו כנפית בסגנון קלאסי המובילה לחדר הרחצה, שאף הוא מאופיין בטון שחור דומיננטי, לצד שיש לבן עם גידים אפורים. "בחדר השינה יש גם חדר ארונות גדול ומרווח. אני אוהבת ליצור פתחים גדולים לכן בחרנו שתי דלתות גדולות שנפתחות ונגישות", אומרת יחזקאל, "בחדר השינה המשכנו את הקו של קירות לבנים, טקסטיל בלבן, שטיחים באותה צבעוניות, אך עצם השימוש בטקסטיל מגוון מעניק חמימות ורבדים. הטקסטיל ויתר החומרים הם על זמניים, שפה שלא צריך להחליף אותה כי היא לא טרנדית".

                       

                      אחד מחדרי הילדים (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
                        אחד מחדרי הילדים(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

                        חדר אמבטיה נוסף (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
                          חדר אמבטיה נוסף(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

                          חדר עבודה מודרני ונקי בסגנון סקנדינבי במרתף. ניצול מקסימלי של החלל עם אחסון אלגנטי מתחת לגרם המדרגות (צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)
                            חדר עבודה מודרני ונקי בסגנון סקנדינבי במרתף. ניצול מקסימלי של החלל עם אחסון אלגנטי מתחת לגרם המדרגות(צילום: גלעד רדט, סטיילינג צילומים: לינוי לנדאו)

                             

                            במרתף יש חדר אודיו, מטבחון, שירותים, יחידת מגורים לבת המתבגרת וחדר רחצה. בנוסף יש בו חדר עבודה מודרני ונקי בסגנון סקנדינבי. "כל צבעוניות הבית נשמרת גם כאן, כשיש ניצול מקסימלי של החלל, למשל אחסון אלגנטי מתחת לגרם המדרגות. בחרנו לשלב אמנות שישרו אווירה נעימה ועדכנית לבעלת הבית המשתמשת מדי יום במשרד ונפגשת עם לקוחות".

                             

                            את הבית מקיפה חצר עם בריכה ופונקציות נוספות. "שילבנו מקלחת חוץ לצד הבריכה, פינת מנגל, בחרנו צמחים שיצניעו את הרחוב ויעניקו תחושה כפרית", אומרת יחזקאל. "היה לי ברור שזה פרויקט מאתגר והייתה לי הזכות להיכנס בשלבים הראשוניים ולהשפיע על התכנון ולא רק על עיצוב הפנים והגמר. כל פריט הותאם אישית לבית והשתדלנו לשמור על הקונספט הראשוני – מראה יוקרתי עם תחושה של בית", היא מסכמת.

                             

                            • אדריכלות: נאורה גולדברג
                            • קבלן מבצע: אברהם טפירו
                            • אריחי בטון: Brickim
                            • שטיחים: מיקלולה
                            • ריפוד: שכטר
                            • רהיטים: דולה רהיטים, החפצים מהאסם
                            • מראות: טורקיז האוס 
                            • מטבח: סמל
                            • גופי תאורה למטבח: אופק תאורה
                            • חדר שינה הורים: custom made קצ'ין גלרי
                            • חדר ארונות: זדקה
                            • ריצוף: חברת רצף
                            • פרטי אמנות: גלריה 1of135
                            • תכנון וביצוע גינה: עופר קפלן
                            • תכנון תאורת גן: ליאור דלל

                            ______________________________________________

                             

                             (צילום: יניב אדרי)
                              (צילום: יניב אדרי)

                               

                               
                              הצג:
                              כל התגובות לכתבה "בחזרה למדורת השבט: מתחת למסך הפלאזמה ממוקם קמין "
                              אזהרה:
                              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד