אוכל

    כל קינוח – דבש: מנות אחרונות
    פרווה לארוחת ערב ראש השנה

    בלי מוצרי חלב, אבל עם טעם נהדר והכנה לא מסובכת: אתם מוזמנים לסיים את סעודת החג עם קינוחים אישיים של מוס שוקולד וקראמבל דבש או גלילות פילו במילוי תפוחים

    אינס שילת ינאי

    |

    12.09.17 | 10:16

    קינוחים אישיים של שכבות מוס שוקולד פרווה וקראמבל דבש  (צילום: אפיק גבאי)
    קינוחים אישיים של שכבות מוס שוקולד פרווה וקראמבל דבש (צילום: אפיק גבאי)

    קינוחים אישיים של שכבות מוס שוקולד וקראמבל דבש

    שימו לב שיש לשים את אחת מפחיות קרם הקוקוס במקרר 5 שעות לפחות לפני ההכנה.

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    לקראמבל

    • 2 כוסות (280 גרם) קמח
    • 1/2 כוס (100 גרם) שמן קוקוס
    • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
    • 1/2 כוס (180 גרם) דבש

     

    למוס

    • 3 פחיות קרם קוקוס (חשוב להשתמש בקרם ולא בנוזל)
    • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 1 כפית אבקת קפה נמס
    • קורט מלח
    • 5 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

     

    לקישוט

    • פירות יער (אפשר מהקפאה) או קוביות מנגו
    • 50 גרם שוקולד מריר

     

    אופן ההכנה

      

    הקראמבל

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. שמים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק פירורי (אפשר לעבד את המרכיבים גם ביד). חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות שלו.
    3. מפזרים את הפירורים בתבנית בשכבה אחידה ואופים כ-14 דקות, עד להזהבה.
    4. מפוררים בעזרת מזלג לפירורים קטנים ומקררים לטמפרטורת החדר.

     

    מוס השוקולד

    1. מכניסים למקרר את אחת מפחיות קרם הקוקוס ל-5 שעות לפחות לפני ההכנה.
    2. יוצקים את 2 פחיות קרם הקוקוס הנותרות לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מוסיפים מיד את השוקולד, הקפה והמלח ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק. מעבירים לקערה, מכסים אותה ומניחים במקרר לחצי שעה.
    3. פותחים בזהירות את פחית קרם הקוקוס שהיתה במקרר, מסירים את שכבת הקרם הלבנה שנוצרה בחלקה העליון ומעבירים אותה לקערה.
    4. מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקרם. מוסיפים גם את תערובת השוקולד המצוננת ומקציפים למוס. מעבירים לשקית זילוף.
    5. ממלאים את הכוסות לחלופין בשכבות של מוס וקראמבל. מקשטים כל כוס בפירות.
    6. ממיסים 30 גרם שוקולד מריר במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן (או קערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
    7. מעבירים את השוקולד המומס לשקית קטנה, חותכים בפינה שלה חור קטנטן ומזלפים על כל מוס כמה נקודות שוקולד.
    8. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים.

     

     

    גלילי פילו במילוי תפוחים ברוטב דבש ורימונים

     

    גלילי פילו במילוי תפוחים ברוטב דבש ורימונים (צילום: אפיק גבאי)
      גלילי פילו במילוי תפוחים ברוטב דבש ורימונים(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • 4 תפוחים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
      • 4 כפות חמוציות מיובשות
      • 1/2 כפית קינמון
      • 4 כפות סוכר חום
      • 8 עלי פילו, מופשרים
      • שמן קנולה

       

      להגשה

      • 4 כפות דבש
      • 4 כפות מים
      • גרגירים מרימון אחד

       

      אופן ההכנה

      1. שמים במחבת את התפוחים, החמוציות, הקינמון והסוכר החום ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס, התפוחים מתרככים וכמעט לא נותרים נוזלים במחבת. מצננים לטמפרטורת החדר.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      3. פורשים עלה פילו ומברישים אותו (או מרססים) במעט שמן. מקפלים לשניים ומשמנים שוב. מפזרים בפס כ-2 כפות ממלית התפוחים בסמוך לאחת הצלעות הרחבות של הבצק. סוגרים מעל המלית את שולי הבצק הקצרים מימין ומשמאל ומגלגלים לגליל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
      4. יוצרים באותו אופן 7 גלילים נוספים.
      5. מברישים (או מרססים) את הגלילים בשמן ואופים כ-20 דקות, עד שהם מזהיבים.
      6. ההגשה: מחממים יחד את הדבש והמים כ-3 דקות על אש נמוכה, עד שהדבש נמס ומתקבל סירופ חמים.
      7. מניחים כל סיגר בצלחת, יוצקים עליו מהסירופ ומפזרים גרגירי רימון.

       

      • איך מכינים מראש? אופים את הגלילים ביום ההגשה ושומרים בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מחממים 5 דקות ב-180 מעלות. את הסירופ אפשר לשמור מכוסה במקרר כמה ימים ולחמם על אש נמוכה לפני ההגשה.

       

      • עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

      _______________________________________________________

       

      ויש גם עוגת דבש רכה ועסיסית עם המון רעיונות לשדרוגים. לחצו על התמונה למתכון

       

       

       
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "כל קינוח – דבש: מנות אחרונות פרווה לארוחת ערב ראש השנה"
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג