תפוח בדבש בסטייל
בשנה שעברה הכנתי את הצלחת המשגעת הזו, והיא זכתה לתגובות נלהבות. אז השנה אני שמחה לשתף גם אתכם ברעיון.
מרכיבים
- 2 תפוחים אדומים (רצוי מזן פינק ליידי)
- 2 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
- 1/2 לימון
- 1 רימון
- חופן שקדים מולבנים פרוסים
- דבש
אביזרים מיוחדים
כף פריזיאן (כף מיוחדת לקריצת כדורים - להשיג בחנויות כלי בית, בחנויות סטוק ובחלק מרשתות השיווק)
אופן ההכנה
- ממלאים קערה במים קרים. מוסיפים כמה קוביות קרח וסוחטים פנימה את הלימון.
- קורצים מהתפוחים כדורים בעזרת כף הפריזיאן ומעבירים אותם לקערת מי הלימון (המים ישמרו על התפוחים פריכים עד להגשה וגם ימנעו את השחרתם).
- חוצים את הרימון. שומרים את המחצית היפה להגשה, ומהמחצית השנייה מוציאים את הגרגירים לקערה.
- ההגשה: יוצקים דבש בצלחת הגשה ומסדרים עליו את כדורי התפוחים. מפזרים על הכל את גרגירי הרימון ופרוסות השקדים ומניחים את מחצית הרימון בפינת הצלחת.
קרפצ'ו תמרים
נשנוש מתוק ואנרגטי במיוחד שיכול לשמש פתיח חגיגי על שולחן החג.
המרכיבים שבמתכון הם לצלחת קטנה של מנה ראשונה, שתספיק ל-4 סועדים. הכפילו את הכמויות בהתאם למספר האורחים ופזרו על השולחן כמה צלחות.
את עלי הרוקט אפשר להחליף (או לשלב) בעלים ירוקים אחרים, כמו עלי בייבי או בזיליקום. כדאי להשתמש בעלים מרירים, כי השילוב שלהם עם המתיקות של התמרים הוא משגע. גם את המנגו אפשר להחליף – בקוביות של תפוז מפולט.
מרכיבים
- 6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחצויים
- כמה טיפות שמן זית או שמן קוקוס
- מיץ מ-1/4 לימון
- חופן עלי רוקט, קצוצים גס
- כ-1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
- 1/2 מנגו, חתוך לקוביות קטנטנות
- 1 כפית טחינה גולמית
אופן ההכנה
- מטפטפים על צלחת קטנה כמה טיפות (לא יותר) של שמן זית או קוקוס, ומורחים אותו ביד או עם מברשת סיליקון. מומלץ לטפטף גם כמה טיפות מיץ לימון ולמרוח גם אותן (השלב הזה חשוב, ומטרתו למנוע מהתמרים להידבק לצלחת – כך שאפשר יהיה להרים אותם בנוחות עם מזלג).
- חותכים את חצאי התמרים לאורכם לפרוסות דקיקות, כך שיתקבלו מעין מקלונים.
- מסדרים את המקלונים במעגל, בצמוד זה לזה, כ-2 ס"מ משולי הצלחת (חשוב לשמור על השוליים, כי בהמשך נמעך את התמרים והם יתפשטו). את המקלונים שנותרו מסדרים במעגל נוסף, פנימי.
- מטפטפים על התמרים כמה טיפות של מיץ לימון (אל תוותרו על זה – המיץ עוזר לנייר האפייה לא להידבק לתמרים בשלב הבא, וגם מעדן את המתיקות שלהם).
- פורשים על התמרים נייר אפייה ומועכים עם כף היד או האצבעות, כדי לשטח את התמרים. מסירים את הנייר לאט – חשוב לקלף אותו ולא להרים, כדי שהתמרים לא יתרוממו מהצלחת.
- מפזרים על התמרים את עלי הרוקט, אגוזי המלך וקוביות המנגו. מזלפים כמה טיפות של טחינה גולמית ומגישים.
- איך מכינים מראש? אפשר להכין את המנה עד שלב 5 (כולל) עד יומיים מראש, ולשמור את הצלחות במקרר כשהן מכוסות בניילון נצמד. אפשר גם לחתוך את המנגו לקוביות כשעתיים לפני ההגשה, לטפטף עליו כמה טיפות מיץ לימון ולשמור במקרר, מכוסה.
מבחנות רימונים
מבחנות חמודות ומלאות בגרגירי רימון, שגם מעצבות לנו את השולחן בצבע אדום משגע, גם סוגרות לנו את סידורי ההושבה בדלת האחורית - ואפילו מוציאות כל אורח עם מתנה קטנה ביד!
אם במקרה לא מצליחים להשיג מבחנות, גם בצנצנות קטנטנות זה יוצא מקסים.
מה צריך?
- גרגירי רימון – תזדקקו לרימון אחד בערך לכל 8 מבחנות
- מבחנות שקופות עם פקק – כמספר הסועדים (להשיג בחנויות סטוק או בחנויות יצירה)
- בריסטול או קרטון דק בצבע חול או לבן (להשיג בחנויות סטוק או בחנויות יצירה או בחנויות לכלי כתיבה)
- סרגל
- עיפרון
- מספריים
- מחורר נייר
- טוש
- חבל דק
אופן ההכנה
1. התגיות: בעזרת סרגל ועיפרון מסמנים על הקרטון כמה רצועות ברוחב 1.5 ס"מ. גוזרים את הרצועות ואז גוזרים כל אחת מהן למלבנים קטנים באורך הרצוי.
2. יוצרים בקצה כל מלבן חור בעזרת המחורר. כותבים בטוש על כל מלבן שם של סועד, ובצד השני "שנה טובה" (או כל ברכה אחרת שרוצים).
3. החבלים: מלפפים חבל דק כמה פעמים מסביב לצוואר מבחנה (מתחת לפקק) וקושרים אותו. פותחים את הקשר, מסירים את החבל ומשתמשים בו כדי למדוד ולגזור חבלים נוספים באותו אורך, כמספר המבחנות.
4. מלפפים כל חבל מסביב לצוואר מבחנה, ולפני שקושרים אותו משחילים בו מלבן קרטון, כששם הסועד פונה כלפי חוץ.
5. הרימון: מוציאים מהרימון את הגרגירים וממלאים את המבחנות (כדאי שהגרגירים לא יהיו קרים, כדי שלא ייווצרו בתוך המבחנות אדים).
6. מניחים את המבחנות על הצלחות. אפשר גם לקשור את המבחנות בחבל לסכו"ם (ואת המפיות לשים בצד הצלחות).
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"
עוד רעיון יפהפה וטעים לחג: חלת כתר עם פיסטוק ודבש. לחצו על התמונה