צילום: שי יחזקאל
    מנטה

    FREEZE IT: גלידוניות תות, ברד אננס וארטיק מאצ'ה בציפוי שוקולד

    פירות טריים או קפואים, חומרי גלם טבעיים, תיבול יצירתי והופ למקפיא. חמישה מתכונים למקפאים ביתיים, בריאים וטבעיים שיצננו לכם את סוף הקיץ

    לקרר את סוף הקיץ. מקפאים בריאים (צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ')
    לקרר את סוף הקיץ. מקפאים בריאים (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

    ברד אננס וטונקה טרופי

     

     (צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ')
      (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-2 מנות:

      • 3/4 כוס חלב קוקוס קר
      • 1 כוס אננס קפוא
      • קורט טונקה (להשיג בחנויות התבלינים)

       

      אופן ההכנה:

      1. טוחנים את האננס עם חלב הקוקוס בבלנדר. מוסיפים את הטונקה ומערבבים פעם נוספת בעדינות.

      2. יוצקים את הברד לכוס קוקטייל ומגישים מיד.

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      232 קלוריות, 14 גרם פחמימות, 2.5 גרם חלבון, 19 גרם שומן.

       

      פודינג צ'יה ופירות יער

       

       (צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ')
        (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        החומרים ל-2 מנות:

        • 1 כוס חלב שקדים או חלב צמחי אחר
        • 1 כפית אגבה או סילאן
        • 3 כפות זרעי צ'יה
        • 1/2 כפית תמצית וניל
        • 1/2 כוס פירות יער או כל פרי אחר
        • מעט קוקוס ואגוזים קצוצים, לקישוט

         

        אופן ההכנה:

        1. מערבבים בקערה את חלב השקדים עם האגבה או הסילאן. מוסיפים את זרעי הצ'יה ותמצית הווניל, מערבבים וממתינים 5 דקות.

        למרקם של גלידה: הוסיפו חצי בננה קפואה.

        לקינוח שכבות: הקפיאו כל שכבה כחצי שעה

        2. חוזרים על פעולת הערבוב - הזרעים יתחילו להתנפח והמרקם יסמיך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־3 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה.

        3. טוחנים את פירות היער בבלנדר (כשהם עדיין קפואים) ומוסיפים כשכבה שנייה מעל פודינג הצ'יה.

        4. מקשטים בקוקוס ובאגוזים ומגישים.

         

        ערכים תזונתיים למנה:

        411 קלוריות, 42.1 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון, 14 גרם שומן.

         

        גלידוניות תות

         

         (צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ')
          (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

          החומרים ל-30 יחידות:

          • 1 כוס קשיו טבעי, מושרה ל־4 שעות
          • 1 כוס חלב קוקוס
          • 1 כוס תותים טריים או קפואים
          • 1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
          • קורט מלח
          • 4 כפות מיץ מלימון טרי
          • 3 כפות שמן קוקוס

           

          אופן ההכנה:

          1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר, פרט לשמן הקוקוס. מוסיפים בהדרגה את שמן הקוקוס תוך כדי ערבוב.

          2. יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון עגולות בקוטר 4 ס"מ, ומקפיאים היטב. מחלצים מהתבנית ומגישים.

           

          ערכים תזונתיים ליחידה:

          63 קלוריות, 4.5 גרם פחמימות, 0.8 גרם חלבון, 4.8 גרם שומן.

           

          קערת טרופיקנה

           (צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ')
            (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
             

             

            החומרים ל-2 מנות:

            • 1 כוס מנגו קפוא
            • 1/4 כוס חלב קוקוס
            • 1 כף יוגורט עזים
            • 2 עלי בזיליקום
            תוספות להגשה:

            • 1 כפית קוקוס טחון
            • 3 כדורי פיטאיה

             

            אופן ההכנה:

            1. מכניסים לבלנדר את המנגו, חלב הקוקוס ויוגורט העזים וטוחנים. מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים בפולס קצר.

            2. יוצקים את המחית לקערת הגשה, מעטרים בתוספות ומגישים.

             

             

            ערכים תזונתיים למנה:

            207 קלוריות, 23.5 גרם פחמימות, 2.5 גרם חלבון, 11.5 גרם שומן.

             

            ארטיק מאצ'ה בציפוי שוקולד

             (צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ')
              (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
               

               

              החומרים ל-4 מנות:

              • 1 כוס קשיו טבעי, מושרה ל־4 שעות
              • 1/2 כוס חלב שקדים
              • 2 פחיות קרם קוקוס שהוקפאו ללילה
              • 3־2 כפות אבקת מאצ'ה
              • 1/4 כוס מייפל טהור
              • 1 כפית תמצית וניל טבעית
              • קורט מלח

              לציפוי:

              • 2 כפות סילאן או מייפל
              • 3 כפות קקאו
              • 1 כפית פיסטוק או קוקוס טחון, לקישוט

               

              אופן ההכנה:

              1. סוחטים את הקשיו המושרה מעודפי מים ומכניסים לבלנדר. מוסיפים את חלב השקדים וטוחנים למרקם סמיך.

              2. מוסיפים לבלנדר כוס אחת מקרם הקוקוס וטוחנים עד שהמחית הופכת לקרמית.

              3. שמים את אבקת המאצ'ה בכוס ומוסיפים את קרם הקוקוס הנותר, המייפל, תמצית הווניל והמלח. מערבבים היטב בעזרת כפית, יוצקים לבלנדר ומערבבים.

              4. מעבירים את המחית לתבניות גלידה ומקפיאים למשך הלילה.

              5. מכינים את השוקולד הטבעי לציפוי: מערבבים בקערית את הסילאן או המייפל עם הקקאו לקבלת מטבל אחיד.

              6. מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומחלצים מהתבנית. טובלים בשוקולד ומעטרים בפיסטוק או בקוקוס.

               

              ערכים תזונתיים למנה:

              512 קלוריות, 28 גרם פחמימות, 7.7 גרם חלבון, 41 גרם שומן.

               

              * מתכונים: ליבנת ארז עזריה, מומחית לתזונה טבעית

              _______________________________________________________

               

              חזה עוף צלוי עם סלסת פירות, הקליקו על התמונה: 

              שלושה רעיונות יצירתיים למנות עם פירות. הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

               

               

              הגיליון החדש  של מנטה (צילום: שי יחזקאל)
              הגיליון החדש של מנטה (צילום: שי יחזקאל)
               
              הצג:
              כל התגובות לכתבה "FREEZE IT: גלידוניות תות, ברד אננס וארטיק מאצ'ה בציפוי שוקולד"
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              כשר חלבי
              צמחוני
              דרגת קושי קלה
              דירוג הגולשים (1 מדרגים)
              לחצו על הלבבות כדי לדרג