דיאטה

    ירוק עלה: תבשיל חמצמץ
    עם עלים ירוקים, כרשה ושום

    האמונה אומרת שאם תאכלו תבשיל של עלים ירוקים בארוחה לכבוד שנה חדשה, תזכו ובכן, במלא 'ירוקים'. נסו כי גם אם לא, בטוח תרוויחו כמה נקודות בריאות לחשבונכם

    ילנה ויינברג

    |

    05.09.17 | 07:35

    מוסיפים כף יוגורט או בולגרית ויש לכם ארוחה קלה (צילום: ילנה ויינברג)
    מוסיפים כף יוגורט או בולגרית ויש לכם ארוחה קלה (צילום: ילנה ויינברג)

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • 4 כפות שמן זית
    • 2 כרשות בינוניות, שטופות ופרוסות דק
    • 2 חבילות באק צ'וי, שטופות ומופרדות לעלים ולגבולים
    • 1 חבילה גדולה של עלי מנגולד, שטופה ללא החלק הלבן
    • 2 כוסות (480 מ"ל) ציר עוף או ירקות או כמות זהה של מרק מאבקה
    • 4 שיני שום, כתושות
    • מיץ מלימון אחד
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה ללא גלוטן

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את השמן בווק ענק או בסיר גדול מאוד. מוסיפים את הכרשה ומערבבים עד לציפויה בשמן. מטגנים על אש בינונית 10 דקות, תוך כדי ערבוב. אם הכרשה מתחילה להיחרך, מוסיפים כמה כפות מים ומערבבים.
    2. קוצצים דק את הגבעולים של הבאק צ'וי, מוסיפים אותם לווק, מערבבים וממשיכים לטגן 5 דקות. בינתיים מייבשים היטב את העלים ואת החלק הירוק של המנגולד וקוצצים אותם. כמו כן, מביאים את הציר לרתיחה.
    3. מוסיפים לווק את העלים הקצוצים בהדרגה. כל פעם מוסיפים חלק, מחכים דקה עד שהם מאבדים את הנפח ומוסיפים חלק נוסף. מבשלים כמה דקות נוספות עד שכל העלים מאבדים מנפחם.
    4. מוסיפים גם את השום, מיץ הלימון, הפלפל השחור ואת רוטב הסויה. מערבבים את הכול היטב ומוסיפים את הציר החם.
    5. מבשלים 40-30 דקות על אש קטנה-בינונית, ללא כיסוי ומערבבים מידי פעם. מגישים חם. 

     

    התבשיל נשמר כמה ימים במקרר, בכלי אטום.

    •  אפשר להגיש עם גבינה מפוררת או כף יוגורט במקרה שמשתמשים בציר ירקות ומכינים גרסת פרווה.
    • אפשר להשתמש בעלים אחרים שאוהבים כמו למשל תרד או קייל.

     

    עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "גורמה פשוט"

     

    ------------------------------------------------------------------------------------- 

     

    רוצים מנה צבעונית נוספות? נסו את התבשיל הצהוב הזה:

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ירוק עלה: תבשיל חמצמץ עם עלים ירוקים, כרשה ושום "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג