בייגלה ירושלמי ביתי (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
8-6 בייגלים
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 3 כפות סוכר
- 1/2 1 כפות שמרים יבשים
- 6 כפות שמן קנולה
- 1/2 כף מלח
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
לציפוי
- מלח גס
- שומשום
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים במרכז התערובת גומה ושמים בתוכה את השמן, המלח והמים. לשים (ביד או במיקסר עם וו לישה) עד שמתקבל בצק גמיש, אבל לא דביק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כ-40 דקות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל-8-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק ל"נקניק" באורך 25-20 ס"מ, מצמידים את שני הקצוות שלו ליצירת בייגל עגול ומחזקים את החיבור באמצעות גלגול על משטח העבודה.
- ממלאים צלחת עמוקה במים ומפזרים שומשום בצלחת עמוקה שנייה. טובלים את צדו העליון של כל בייגל במים ולאחר מכן בשומשום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מלח גס.
- מתפיחים כחצי שעה ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים 25-20 דקות, עד שהבייגלים הירושלמיים מזהיבים.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
_______________________________________________________
ויש גם מתכון של סבתא ללחם פרנה משגע. לחצו על התמונה