הקינוח האחרון של החופש הגדול:
גלידה עם נשיקות ורוטב פירות יער

לקינוח הזה יש אישור של דיאטנית - ליאורה חוברה מסבירה איך תכינו מנה מושקעת ומרשימה במחיר קלורי שווה לכל כיס, רק 220 קלוריות לכוס של תענוג צרוף

ליאורה חוברה

|

31.08.17 | 07:47

קינוח גלידה (צילום: עודד חוברה)
קינוח גלידה (צילום: עודד חוברה)

את הגלידה שלכם, אתם יכולים לקנות, אבל התוספות? אותן נחמד להכין לבד, כך הן תהיינה טבעיות יותר ומשמינות פחות. נשיקות מרנג בשני צבעים ורוטב פירות יער ביתיים, ישדרגו את הגלידה שלכם פלאים ויהפכו אותה לקינוח חגיגי, כדי שתסיימו את החופש עם טעם מתוק בפה, בדיוק במידה הנכונה. הערה חשובה: מכינים מראש את שתי התוספות, כאשר קודם מכינים את הרוטב ולאחר מכן את המרנגים.

 

המרכיבים

6 מנות / 220 קלוריות למנה

 

  • 24 נשיקות מרנג קטנות בשני צבעים (מכינים לבד לפי המתכון  המופיע בהמשך או קונים)
  • 6 כדורי גלידה
  • 250 גרם פירות יער (טריים או קפואים)
  • רוטב פירות יער (מכינים לבד לפי המתכון המופיע בהמשך או קונים)

 

אופן הכנה

  • מרכיבים את המנה רגע לפני ההגשה: מניחים בכוס כדור גלידה, 2 נשיקות מרנג וורודות ו-2 נשיקות מרנג לבנות, מזלפים מעט מהרוטב ומפזרים פירות יער.

 

רוטב פירות יער

 

המרכיבים

  • 200 גרם פירות יער (טריים או קפואים)
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות דבש/סילאן/סירופ מייפל או ממתיק טבעי השווה ל-6-4 כפיות סוכר
  • 1/4 כוס מים (אם משתמשים בממתיק, חייבים מים רותחים)

 

אופן הכנה

  1. מניחים במעבד מזון את פירות היער ואת המיץ הלימון. אם משתמשים בממתיק, ממיסים אותו קודם במים הרותחים ואז יוצקים מעל פירות היער. אם משתמשים בדבש/סילאן/סירופ מייפל, מוסיפים אותם ואת המים יחד לקערה של מעבד המזון.
  2. מעבדים את המרכיבים כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. שומרים בצנצנת סגורה הרמטית במקרר כחודש.

 

נשיקות מרנג בשני צבעים

 

המרכיבים

  • 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב פירות יער שהכנו

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-130 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את החלבונים בקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומתחילים להקציף.
  3. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת מיץ הלימון ומקציפים עד לקבלת קצף נוקשה.
  4. מחלקים את התערובת לשניים. מוסיפים לאחד החצאיים את הרוטב ומקפלים בעדינות בכף עץ.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים נשיקות שוות בגודלן. אופים 3-2 שעות עד שהנשיקות מתנתקות בקלות מנייר האפייה. לאחר צינון, שומרים בכלי אטום לאורך זמן.

 

הגלידה שבה השתמשתי היא גלידה בטעם 'דונה הלנה' מגלידריית ארטה

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג