חדש בגזרת הגזר: רוטב מגניב
שעדיין לא הכנתם לסלט הכתום

לאסנת לסטר קצת נמאס מהתיבול הרגיל של סלט הגזר שלה – אז היא מצאה רוטב פשוט עם חמאת בוטנים שמשדרג את העניינים. ויש הצעות נוספות לפחות הרפתקנים

אסנת לסטרפורסם: 31.08.17 10:13
סלט גזר פשוט ברוטב חמאת בוטנים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט גזר פשוט ברוטב חמאת בוטנים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלט גזר פשוט ברוטב חמאת בוטנים

מתכון של אלה גזית מיבנאל.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 5-4 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים

 

לרוטב

  • 2 כפות חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות חומץ אורז או חומץ בלסמי או חומץ הדרים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת.
  2. שמים את הגזר בקערה ויוצקים עליו את הרוטב. מערבבים ומגישים מיד.

 

 

סלט גזר פשוט ברוטב ויניגרט

מתכון של אראלה ויטנברג ממנחמיה.

 

סלט גזר פשוט ברוטב ויניגרט (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלט גזר פשוט ברוטב ויניגרט(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 5-4 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים
    • 200 גרם אגוזי פקאן, קצוצים
    • אפשרות: עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ

     

    לרוטב

    • 1 כפית גדושה עד 1 כף חרדל
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 4 כפות סוכר חום
    • 1/4 כוס חומץ
    • 6 שיני שום, כתושות
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת.
    2. שמים את הגזר בקערה, יוצקים עליו את הרוטב ומערבבים.
    3. מפזרים מעל את האגוזים ואת העירית, ומגישים את סלט הגזר מיד.

     

     

    סלט גזר פשוט עם חמוציות

    מתכון של רחלי גיל אור מחיפה. כדאי להכין את הסלט כחצי שעה לפי ההגשה, כדי לתת לטעמים להיספג.

     

    סלט גזר פשוט עם חמוציות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      סלט גזר פשוט עם חמוציות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      מרכיבים

      כ-8 מנות

       

      • 8 גזרים חתוכים לגפרורים
      • 1 חבילה עירית, קצוצה
      • 1/2 כוס חמוציות לא מתוקות
      • 1 כוס אגוזים מסוכרים
      • 3 כפות סוכר
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 4 כפות חומץ
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • אפשרות (הצעה של הדסה גורן ממגידו): 2 כפות חרדל

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים את כל המרכיבים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

      _________________________________________________________________________

       

      ויש גם שלושה מתכונים מעולים ופשוטים לסלט כרוב לבן. לחצו על התמונה

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)