לאשה

    מעיקרית ועד קינוח: שלושה מתכונים חגיגיים לראש השנה

    מחפשים מנת בשר עם טוויסט ייחודי או עוגת תפוחים קלאסית? אספנו עבורכם שלוש מנות טעימות, ביתיות וקלות להכנה שיקצרו מחמאות בשולחן החג

      (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

    סלמון עטוף בפילו, מוגש על ירקות ירוקים

    המרכיבים (4 מנות)

    • 400 גרם סלמון טרי, חתוך ל-8 קוביות
    • 3 כפות רוטב ברביקיו HUNT'S דבש חרדל
    • 8 עלי פילו
    • תרסיס פאם שמן קנולה
    • 1 כף שומשום שחור

     

    לירקות הירוקים

    • 2 כפות תרסיס פאם שמן קנולה
    • 1 שן שום, קלופה וקצוצה דק
    • 1 כוס אפונה מוקפאת, מופשרת
    • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
    • 1 כוס סלרי אמריקאי פרוס דק
    • 1 כפית פלפל צ’ילי קצוץ
    • מלח גס, פלפל שחור גרוס

     

    ההכנה:

    1. מניחים את הסלמון בצלחת שטוחה, מברישים היטב ברוטב ברביקיו HUNT'S דבש חרדל.

    2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית

    בנייר אפייה.

    3. פורשים עלה פילו על משטח עבודה נקי. חותכים ל-4 חלקים לרוחב. מתיזים על כולם תרסיס פאם שמן קנולה ועורמים את הרבעים זה על גבי זה. חוזרים על סדר הפעולות עם כל שמונת העלים.

    4. מניחים כל קוביית דג בקצה מלבן פילו ומגלגלים, כך שהדג יהיה עטוף כולו בבצק. מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה, זורים את השומשום השחור ואופים 15-13 דקות, עד הזהבה.

    5. הירקות: מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים את השום כ-20 שניות, מוסיפים את כל שאר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-2 דקות.

    6. ההגשה: מניחים בכל צלחת הגשה כף גדולה מהירקות, מניחים מעליהם שני נתחי דג בבצק ומגישים מיד.

     

     (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)
      (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

       

      רוסטביף חגיגי בניחוח דבש-חרדל

      מרכיבים (10 מנות)

      • נתח בשר סינטה במשקל של כ-2 ק"ג
      • 1/2 כוס רוטב ברביקיו הנטס בטעם דבש-חרדל
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 2 כפיות מלח גס
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס גס
      • 5 שיני שום כתושות

       

      ההכנה:

      1. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר.

      2. מערבבים היטב בקערה רוטב ברביקיו הנטס בטעם דבש-חרדל, שמן זית, מלח, פלפל שחור ושום ומורחים היטב את נתח הבשר מכל צדדיו.

      3. מניחים את הנתח בתבנית צלייה וצולים בתנור בחום גבוה מאוד כ-15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לצלות כ-40 דקות נוספות, עד לדרגת העשייה הרצויה.

      4. מוציאים מהתנור ומגישים בתוספת ירקות.

       

       (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)
        (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

         

        עוגת תפוחי עץ חגיגית

        מרכיבים (תבנית בבקה או תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ)

        לתפוחי העץ:

        • תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
        • 2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
        • 2 כפיות קינמון
        • 2 כפות קמח

         

        לעוגה:

        • 2 ביצים
        • 1/2 כוס שמן
        • 1 1/2 כוסות סוכר חום
        • 1 צנצנת (550 גרם) רסק תפוחי עץ לא ממותק
        • 3 1/2 כוסות קמח תופח
        • 1 כפית קינמון
        • 1 כוס אגוזי לוז גרוסים

         

        לציפוי וקישוט:

        • תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
        • 1/2 כוס סוכר
        • 1/2 כוס שקדים
        • 1/2 כוס אגוזים

         

        ההכנה:

        1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

        2. תפוחי העץ: מתיזים היטב במחבת תרסיס שמן פאם בטעם חמאה ומטגנים את קוביות תפוחי העץ. מוסיפים קינמון וממשיכים לטגן עד להזהבה. מוציאים למסננת, מצננים ומפזרים מעליהם את הקמח.

        3. העוגה: בקערה גדולה טורפים את הביצים, השמן, הסוכר ורסק תפוחי העץ, עד לקבלת בלילה אחידה. מנפים לקערה קמח תופח, מוסיפים קינמון ומערבבים עד להטמעת הקמח וקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים וקוביות תפוחי העץ ומקפלים עד להטמעתם בתערובת.

        4. מתיזים היטב בתבנית תרסיס שמן פאם בטעם חמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים בתנור כ-50 דקות עד להזהבה.

        5. ציפוי וקישוט: מתיזים היטב במחבת תרסיס שמן פאם בטעם חמאה. מוסיפים סוכר וממיסים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל. מוסיפים את האגוזים והשקדים ומערבבים. מתיזים תרסיס שמן פאם בטעם חמאה על משטח עבודה נקי ויוצקים בזהירות את התערובת החמה. משטחים בעזרת כף או מרית ומצננים. שוברים את הקרמל והאגוזים לחתיכות קטנות ומניחים מעל העוגה.

         

         (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)
          (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

           

           

           

          הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
          הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
           
          הצג:
          כל התגובות לכתבה "מעיקרית ועד קינוח: שלושה מתכונים חגיגיים לראש השנה"
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד