במקום לקנות: עוגיות פתי בר
מתוצרת בית עם קמח כוסמין

לבוקר או לנשנוש, לילדים או למבוגרים: בהשקעה קטנה של זמן כל אחד יכול להכין תחליף בריא יותר לביסקוויטים האהובים

אפרת סיאצ'יפורסם: 29.08.17 09:41
עוגיות פתי בר ביתיות עם קמח כוסמין (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוגיות פתי בר ביתיות עם קמח כוסמין (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

24-20 פתי בר

 

  • 1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה או 1/4 כוס שמן קנולה מעורבבת עם 25 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל או קינמון טחון
  • 1/4 עד 1/2 כוס (120-60 חמ"ל) מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והסוכר, ומעבדים כמה שניות (אפשר גם ללוש את הבצק בידיים בקערה). מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומעבדים עוד כמה שניות.
  3. מוסיפים 1/4 כוס מים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
  4. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
  5. מסירים את הנייר העליון, ובעזרת גלגלת או סכין חותכים את הבצק למלבנים בגודל של כ-6X4 ס"מ. מניחים את נייר האפייה עם מלבני הבצק בתבנית תנור ואופים 17-15 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים ומתקשים מעט (הם ימשיכו להתקשות לאחק האפייה).
  6. מניחים לביסקוויטים להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותצם מהתבנית.

 

_________________________________________________________________________

 

ויש גם מתכון לפיתות מהירות במחבת מ-3 מרכיבים! לחצו על התמונה

 

  (צילום: אפרת מוסקוביץ)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...