סלט קינואה עם ענבים, שקדים ועשבי תיבול (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מרכיבים
4 מנות
- 3/4 כוס קינואה (מומלץ מעורבבת, לבנה ואדומה)
- 1 כוס ענבים (ירוקים, סגולים או תערובת), חצויים
- 1/2 כוס שבבי שקדים
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 3 כפות שמיר קצוץ
- 3 כפות נענע קצוצה
לרוטב
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית דבש
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
- טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
- מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים. מבשלים בהם את הקינואה, כמו שמבשלים פסטה, במשך כ-20 דקות, עד ריכוך. מסננים.
- יוצקים את הרוטב על הקינואה החמה ומערבבים. מניחים לצינון.
- מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
_______________________________________________________
ומה דעתכם על קציצות קינואה אפויות - עם כרובית, סלק או קישואים? לחצו על התמונה