סלט קינואה שמתפצפץ בפה
עם ענבים, שקדים ועשבי תיבול

מכירים את זה שהקינואה קצת מתפצחת בכל ביס? אז הוסיפו לה גם פרי טרי ופריך, בזיליקום ונענע – ותקבלו מנה רעננה אבל גם משביעה

סלט קינואה עם ענבים, שקדים ועשבי תיבול (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט קינואה עם ענבים, שקדים ועשבי תיבול (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 3/4 כוס קינואה (מומלץ מעורבבת, לבנה ואדומה)
  • 1 כוס ענבים (ירוקים, סגולים או תערובת), חצויים
  • ‭1/2‬ כוס שבבי שקדים
  • ‭1/2‬ כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות נענע קצוצה

 

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים. מבשלים בהם את הקינואה, כמו שמבשלים פסטה, במשך כ-20 דקות, עד ריכוך. מסננים.
  3. יוצקים את הרוטב על הקינואה החמה ומערבבים. מניחים לצינון.
  4. מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

_______________________________________________________

 

ומה דעתכם על קציצות קינואה אפויות - עם כרובית, סלק או קישואים? לחצו על התמונה

 

  (צילום: מירי צדוק)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג