לאשה

    פאי שוקולד קר

    עוגה שהיא אהבת אמת: כי אין כמו שוקולד כדי להחזיר את התשוקה לכל מערכת יחסים (גם זו שביניכם לבין הבטן שלכם)

    פאי שוקולד קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    פאי שוקולד קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

    המרכיבים

    (תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ)

     

    לבסיס

    • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח
    • ‭2/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר
    • ‭1/8‬ כפית מלח
    • ‭1 1/2‬ כפות אבקת קקאו
    • 1 ביצה, קרה
    • 1 כף מים קרים

     

    למלית

    • 1 גביע (200 מ"ל) לבן
    • 250 גרם שוקולד מריר או חלב (או חצי-חצי), שבור לקוביות
    • 125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

     

    ההכנה  

    ‭.1‬ הבסיס: שמים בקערה את החמאה, הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הקקאו ומעבדים בקצות האצבעות רק עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את

    הביצה והמים ומעבדים עוד ‭3-2‬ דקות, רק עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה‭.(‬

    ‭.2‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות.

    ‭.3‬ מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים בתבנית כך שייווצרו תחתית אחידה ודפנות בגובה של ‭3-כ‬ ס"מ. מחוררים את הבצק במזלג בכמה מקומות.

    ‭.4‬ אופים ‭20-כ‬ דקות, עד שהבצק אפוי ויציב. מוציאים מהתנור. מצננים לגמרי.

    ‭.5‬ המלית: שמים את הלבן במסננת המונחת על קערה או בכיור, כדי שיגיר נוזלים, עד להמשך השימוש.

    ‭.6‬ שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה ומחממים בהפסקות במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות) עד שנוצר קרם אחיד. מניחים ‭10-לכ‬ דקות.

    ‭.7‬ מוסיפים בהדרגה את הלבן לקרם, כף אחר כף, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות אחרי כל הוספה, עד שמתקבל קרם חלק. מצננים ‭5-כ‬ דקות.

    ‭.8‬ ההרכבה: כשהבסיס קר למגע, יוצקים לתוכו את המלית ומחליקים את פניה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עדיף למשך לילה‭,(‬ עד שהמלית יציבה לגמרי.

    ‭.9‬ ההגשה: מניחים בטמפרטורת החדר כרבע שעה לפני ההגשה. פורסים בסכין חדה ומגישים.

     

    • זמן הכנה: כשעה
    • דרגת קושי: בינוני
    • איך שומרים: עד 4 ימים, עטוף היטב במקרר

     

    השבוע בדוכנים
    (השבוע בדוכנים)
     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פאי שוקולד קר "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג