רשימת מכולת: תשעה מרכיבים ליצירתו של מטבח חוץ מושלם

מטבח חוץ הפך לאחד הטרנדים המובילים והאהובים בעולם. אלו האלמנטים שעליכם לקחת בחשבון כדי לאפשר לכם תפעול קל, נוח וכייפי. והאורחים? לא ירצו ללכת הביתה

בשיתוף לוצ'אנו

|

30.08.17 | 09:32

מטבח חוץ הוא מטבח עצמאי לחלוטין שאינו נשען במאום על המטבח הביתי ובחלקים מסוימים אף עולה עליו
מטבח חוץ הוא מטבח עצמאי לחלוטין שאינו נשען במאום על המטבח הביתי ובחלקים מסוימים אף עולה עליו

מטבח החוץ הוא הכוכב החדש בתחום איכות החיים והאירוח. תרבות האירוח מחוץ לבית משתכללת ומתפתחת ומאפשרת חוויה שלמה הכוללת אזור חוץ מפנק מרוצף ומעוצב, פינות ישיבה נוחות ומסוגננות, בריכות שחיה, ג’קוזי - וגם מטבח משוכלל ומסוגנן שאינו מבייש מסעדות שף.

 

מטבח חוץ הוא מטבח עצמאי לחלוטין שאינו נשען במאום על המטבח הביתי ובחלקים מסוימים אף עולה עליו. ניתן להתאימו בדיוק למידות ולצרכים של הלקוח ולאופי הבישול והאירוח הרצוי. בקיצור, כיף גדול לאוהבי הבישול והאוכל שבינינו.

 

אז מה צריך לכלול מטבח חוץ?

  

חיבורי חשמל ותאורה

 

לפי לוצ'יאנו מח'ולה, הבעלים של חברת מטבחי החוץ לוצ'יאנו אינטרנשיונל , יש להקפיד על חיבורי חשמל מוגני מים ובעלי מתח גבוה שיאפשרו בו זמנית להפעיל מגוון מוצרים כגון תנורים, מקררים, מדיח כלים, מגירות חימום ומוצרי חשמל קטנים כגון בלנדר, מיקסר, טוסטר ושאר ציוד חשמלי. על שקעי החשמל להיות מתוכננים כך שימוקמו בנוחות מירבית ויאפשרו שימוש מהיר ונגיש.

 

בנוסף, על גופי התאורה לייצר תאורה עוצמתית ומקיפה שתאיר את משטחי העבודה וכן של הגריל ואמצעי הבישול המרוחקים יותר. מאחר שצד הפן הפונקציונאלי, לתאורה גם תפקיד אווירתי, חשוב שמתגי החשמל יהיו דימרים המאפשרים לשלוט על עוצמת האור ולייצר אווירה אינטימית יותר במידת הצורך.

 

כיור וברז מים

 

על כיור החוץ להיות איכותי וקל לתחזוקה. רצוי שיהיה כיור גדול ומרווח עם ברז נשלף בעל טווח תנועה גדול. במידת האפשר מומלץ מאוד לשלב יותר מכיור אחד בשטח המטבח.

 

שילוב של כיור נוסף מקל מאוד את ההתנהלות והופך אותה נוחה יותר. כך כיור אחד ישמש לשטיפת ירקות ומזון, וכיור שני יהיה מיועד לשטיפת ידיים וניקוי כלים. אם רוצים למקם במטבח החוץ מכונת קרח ובר מים, יש לתכנן מבעוד מועד חיבורי מים ומסננים.

 

כיף גדול לאוהבי הבישול והאוכל שבינינו
    כיף גדול לאוהבי הבישול והאוכל שבינינו

     

    גריל איכותי

     

    כאילו דה! איך אפשר להנות ממטבח חוץ בלי מנגל איכותי? אי אפשר. כמובן שיש מבחר סוגים שיתאימו, אך חשוב למצוא כזה שיעמוד בתנאי מזג האוויר המשתנים ויהיה עשוי חומרי אל-חלד, כגון נירוסטה. ישנה כמובן האופציה בין בחירה של גריל פחמים לאותנטיים, או חשמלי לעצלנים שביננו. "רצוי לבחור במותגים מובילים ומוכרים", מדגיש לוצ'יאנו, "מוצרים מובילים מגיעים עם אחריות מלאה למספר שנים שיכולה לחסוך הרבה כסף וכאב ראש בהמשך".

     

    מקררים

     

    מקררי החוץ צריכים להיות סופר איכותיים ומיועדים לפעול מחוץ לבית גם בשעה שבחוץ טמפרטורה גבוהה מאוד או כשמזג האויר לח וגשום. "מקרר חוץ איכותי", מסביר לוצ'יאנו, "צריך להיות מוגן מים, עשוי נירוסטה איכותית שאינה מחלידה, להיות מבודד היטב ובעל וסת טמפרטורה איכותי שמאפשר לו לעבוד גם בעומסי חום גבוהים".

     

    ישנם מקררים יעודיים לירקות, ליישון בשר, דגים, מקררי משקאות, מקררי יין ומכונת קרח. אם אתם מאוהבי האלכוהול, יכול להיות ששווה לשקול רכישה של מקרר ייעודי, אך אם אתם צרכנים רגילים, מקרר קונבנציונאלי יספיק לכם.

     

    לצד המקרר שישמור על מוצרי המזון, כדאי מאוד להשקיע במקרר משקאות קלים. השהייה בחוץ מזמינה שתייה מרובה, ומקרר כזה יהיה אחד האלמטים הפרקטיים ביותר. מקררי השתייה מעוצבים לרוב עם דלתות שקופות, מה שמוסיף לנראות של המטבח.  תאורה פנימית של דלתות המקררים תסייע מאוד לתפעול בשעות הלילה.

     

    ניתן להתאים את צורת המטבח בדיוק למידות ולצרכים של הלקוח ולאופי הבישול והאירוח הרצוי
      ניתן להתאים את צורת המטבח בדיוק למידות ולצרכים של הלקוח ולאופי הבישול והאירוח הרצוי

       

      כיריים

       

      על הכיריים במטבח החוץ להיות רחבות ויציבות, עשויות מחומרים שאינם מחלידים ורצוי שיהיו עם מכסה השומר עליהן כשאינן בשימוש.

       

      טיפ מלוצ'יאנו: תכנון אזור הכיריים חייב להיות כזה שיגן מפני רוחות שעלולות להקשות על הלהבה. בתכנון הכיריים חשוב לשלב גם להבה גדולה לשימוש ווק. כיריים במטבח חוץ הם פריט שימושי מאוד גם כשלא מתחשק לטגן בתוך הבית, ולכן צריכים להיות זמינים וקלים לתפעול. יש לקחת בחשבון שאם המצתים הם אלקטרוניים, יש לדאוג לחיבור הכיריים לחשמל.

       

      משטח צלייה וטאבון

       

      משטחי צלייה עשויים נירוסטה או ברזל יצוק מצופה. קיימת חשיבות רבה לפיזור החום כדי לאפשר רמות צלייה שוות על פני כל המשטח. ניתן למקם משטחי צלייה נפרדים לירקות ופירות.

       

      למרות מה שנוטים לחשוב, מסביר לוצ׳יאנו, הטאבון מספק חווית בישול אותנטית עם טעמים עשירים ואינו מוגבל רק לאפיית פיצות ומאפי בצק. טאבונים עשויים לרוב אבן שמוט או מתכת ומוזנים על ידי גז או עץ.

       

      מדיח כלים

       

      בעידן בו בכל בית יש מדיח, גם כשמדובר במטבח החוץ שילוב המכשיר הזה הוא כמעט הכרח. שינוע כלים מלוכלכים אל תוך הבית הוא מטרד לוגיסטי מלכלך. קניית סט כלים לשימוש מטבח החוץ הוא פתרון מעולה שלא רק מגוון ויוצר הפרדה אלא גם מייעל מאוד את מלאכות ההגשה והחיסול.

       

      מעשנת בשר ודגים

       

      מעשנות בשר ודגים הן להיט! האפשרות ליהנות מבשר ודגים מעושנים ואפילו גבינות בטעמים מגוונים היא כיום גם נחלתו של הבשלן הפרטי. "בקניית מעשנת", מדגיש לוצ'יאנו, "יש לשים לב שהפתח נוח להכנסה ולהוצאת הנתחים, ושאופן בקרת הטמפרטורה במעשנת נוח ומדויק".

       

      מאחר שאסור שבשר מעושן יגע במקור החום, יש לשים לב שמתקיים מעבר חום בלתי ישיר בין האש לבין הנתח.

       

      מגירות חימום ואחסון

       

       

      מגירות חימום הן פתרון נהדר לאירוח באוויר הפתוח והן ישמרו על חום המנות גם במזג אוויר קריר ולאורך זמן. מגירות החימום יאפשרו הכנה מוקדמת ושמירת המזון ללא ייבוש או בישול יתר. מגירות אחסון גם הן פריט הכרחי במטבח ויאפשרו לכם לאחסן כלים ומוצרים שיהיו תמיד בהישג יד.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד