אוכל

    "פיצה" ללא בצק על בסיס
    של חצילים אפויים בתנור

    יש לנו פטנט בשבילכם: מחליפים את הבצק של הפיצה בפרוסת חציל מצופה בפירורי לחם – וחוסכים גם בקלוריות וגם בזמן ההכנה

    דורית מנו - טל אור

    |

    27.08.17 | 10:12

    "פיצה" ללא בצק על בסיס חציל בתנור (צילום: דורית מנו-טל אור)
    "פיצה" ללא בצק על בסיס חציל בתנור (צילום: דורית מנו-טל אור)

    מרכיבים

    כ-30 יחידות

     

    • 3-2 חצילים מוארכים
    • 2 ביצים
    • כ-2 כוסות פירורי לחם
    • 150 גרם גבינה מלוחה, מפוררת
    • 1 כף גבינה לבנה
    • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
    • לקישוט: פרוסות עגבנייה, זיתים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    2. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
    3. טורפים את אחת הביצים בקערית ומפזרים את פירורי הלחם בקערית שנייה.
    4. טובלים את פרוסות החציל בביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    5. אופים 20-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
    6. מערבבים את הגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה והביצה הנותרת, ומורחים על החצילים. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות עגבנייה ובזיתים.
    7. אופים כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מיד.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ""פיצה" ללא בצק על בסיס של חצילים אפויים בתנור"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג