תבשיל קליל ליום מהביל: קוביות
בטטה ושום ב-12 דקות בלבד

ויש גם בונוס: לא צריך להפעיל בשבילו את התנור או הכיריים! הסוד הוא לתת למיקרוגל לעשות את כל העבודה בזמן שאתם עורכים את השולחן

אסנת לסטרפורסם: 24.08.17 10:34
תבשיל קוביות בטטה ושום במיקרוגל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל קוביות בטטה ושום במיקרוגל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

תבשיל קוביות בטטה ושום במיקרוגל

מתכון של רבקה קאופמן מחיפה.

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • שיני שום קלופות מראש שום שלם
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

 

אופן ההכנה
  1. שמים את קוביות הבטטה ושיני השום בקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל. מתבלים בשמן הזית, במלח ובפלפל ומערבבים.
  2. מכסים ומחממים במיקרוגל כ-12 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות (זמן הבישול ישתנה ממכשיר למכשיר, בהתאם לעוצמתו).
  3. מזלפים את הטחינה על קוביות הבטטה ומגישים מיד.

 

 

בטטות ממולאות בפטריות, פרמזן ועשבי תיבול

מתכון של אנה תם מקצרין.

 

בטטות ממולאות בפטריות, פרמזן ועשבי תיבול (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    בטטות ממולאות בפטריות, פרמזן ועשבי תיבול(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 3 בטטות
    • מלח
    • שמן זית לטיגון
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 סלסילת פטריות, חתוכות
    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 3 שיני שום, כתושות
    • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • חופן בזיליקום קצוץ
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

     

    אופן ההכנה
    1. קולפים את הבטטות וחוצים אותן לאורכן. מבשלים כ-5 דקות במים רותחים עם כפית מלח, רק עד שהן מתרככות מספיק כדי שיהיה אפשר לרוקן אותן. מסננים.
    2. מרוקנים את פנים הבטטות בעזרת כפית, אך מקפידים להשאיר דפנות עבות. שומרים בצד את בשר הבטטות שהוצאנו.
    3. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת בשר הבטטות ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
    4. מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את האש ומביאים לסף רתיחה.
    5. מסירים את המחבת מהכיריים, מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומצננים דקה.
    6. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, מלח ופלפל ומערבבים.
    7. מניחים את סירות הבטטות בתבנית אפייה וממלאים אותן בתערובת הירקות. מפזרים מעל את הפרמזן.
    8. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עוד שהבטטות רכות והגבינה נמסה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)