כאלה עדיין לא הכנתם:
מאפינס קיציים עם מלון

הגיע הזמן לחשוב מחוץ למנז'ט ולהכיר למאפים הקטנטנים את הפרי הירוק-מתוק, שמוסיף להם לחות נפלאה - וטעם עדין ומיוחד לזיגוג שבחוץ

מירב גביש

|

22.08.17 | 20:30

מאפינס מלון קיציים (צילום: מירב גביש)
מאפינס מלון קיציים (צילום: מירב גביש)

מרכיבים

12 מאפינס 

 

למאפינס

  • 1/2 2 (350 גרם) קמח תופח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב או חלב קוקוס או מים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן או חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קוביות קטנות של מלון ירוק

 

לזיגוג ולקישוט

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כוס קוביות מלון
  • קליפה מגוררת מליים או לימון אחד

 

אופן ההכנה

  1. המאפינס: מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מניחים בתוכה מנז'טים
  2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והסוכר ויוצרים במרכז גומה. יוצקים לגומה את החלב, השמן, הביצה והווניל, ומערבבים בכף רק עד שמתקבלת עיסה אחידה (חשוב שלא לבחוש יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם המאפינס).
  3. מוסיפים את קוביות המלון ומערבבים קצרות, רק עד שהן נטמעות בעיסה באופן אחיד.
  4. יוצקים את העיסה לתבנית השקעים. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ המרכז המאפינס יוצא יבש.
  5. הזיגוג: מועכים את המלון במזלג ומסננים את המיץ.
  6. שמים את אבקת הסוכר בקערה, מוסיפים כפית ממיץ המלון ומערבבים עד שמתקבל נוזל סמיך, אבל לא מדי. אם יש צורך, מוסיפים 1/2 כפית מיץ.
  7. מברישים כל מאפין מלון בכף מהזיגוג. מקשטים בקליפה המגוררת ובחתיכת מלון קטנה.

 

  • איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום במקרר.

_______________________________________________________

 

אוהבים עוגות עם פירות? יש גם עוגת שזיפים ושקדים עם פירורים! לחצו על התמונה למתכון

 

  (צילום: אורלי חרמש)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג