גלידה שחורה מתוצרת בית
עם שומשום שחור וקצח

טל סורסקי מכניס את טרנד הגלידות השחורות למטבח שלכם, עם קינוח קפוא מיוחד שכל אחד יכול להכין בלי ציוד מיוחד

טל סורסקי

|

17.08.17 | 21:08

גלידה שחורה מתוצרת בית עם שומשום שחור וקצח (צילום: טל סורסקי)
גלידה שחורה מתוצרת בית עם שומשום שחור וקצח (צילום: טל סורסקי)

מרכיבים

כ-10 ארטיקים או גלידה משפחתית בתבנית אינגליש קייק

 

  • 1 כוס (150 גרם) שומשום שחור (להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות טבע)
  • 2 כפות (20 גרם) קצח
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 5 חלמונים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את השומשום והקצח במעבד מזון או מטחנת תבלינים וטוחנים לתערובת פירורית דקה ואחידה.
  2. יוצקים את החלב והשמנת לסיר בינוני ומביאים לסף רתיחה. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ואחידה.
  3. יוצקים באיטיות את הנוזל החם לתוך תערובת החלמונים, תוך ערבוב. מחזירים את הנוזל לסיר ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהוא מתחיל להסמיך (כשמעבירים אצבע דרך הנוזל שנותר על גב הכף וה"שביל" לא נסגר מיד – זה מוכן).
  4. מסירים מהכיריים, מוסיפים מיד את השומשום והקצח הטחונים ומערבבים היטב.
  5. יוצקים לתבניות ארטיק או לתבנית אינגליש קייק ומקפיאים 8 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג