תנו למנגו להתמנגל: צרפו אותו
לסלט וגלו עולם חדש של טעמים

נצלו את המנגואים הנפלאים שיש עכשיו כדי לגוון את הסלטים שלכם: שדכו אותם לסלרי ואגוזים או לקולרבי ונענע – ואנחנו מבטיחים שתיהנו

אסנת לסטרפורסם: 17.08.17 09:41
סלט סלרי עם מנגו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט סלרי עם מנגו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלט סלרי עם מנגו

מתכון של רבקה נדיב מטבעון.

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • עלים מכ-6 גבעולי סלרי פנימיים (הם רכים יותר), קצוצים
  • 1 מנגו, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך

 

לרוטב
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  2. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים.

 

 

סלט מנגו, עגבניות שרי וקולרבי

מתכון של מור הובר מבנימינה.

 

סלט מנגו, עגבניות שרי וקולרבי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלט מנגו, עגבניות שרי וקולרבי(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 מנגו, חתוך לקוביות
    • 1/2 סלסילה עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
    • 2 קולרבי, קלופים וחתוכים לקוביות
    • עלים קצוצים מ-3 גבעולי נענע
    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

     

    לרוטב
    • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
    • 1 כף חומץ בן יין לבן או חומץ הדרים
    • 3 טיפות רוטב "טבסקו"
    • 1 כפית מלח גס

     

    אופן ההכנה
    1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
    2. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)