אוכל

    ככה נהנים מתאנים: מתכונים
    לעוגות מיוחדות מהפרי שבעונה

    התאנים בשיאן, וזה הזמן לאפות איתן משהו טעים. אז מה בא לכם: עוגה בחושה עם אגוזי פקאן או גאלט יפהפה עם קרם פיסטוקים?

    אורלי חרמש

    |

    16.08.17 | 10:26

    גאלט תאנים עם קרם פיסטוקים (צילום: אורלי חרמש)
    גאלט תאנים עם קרם פיסטוקים (צילום: אורלי חרמש)

    גאלט תאנים עם קרם פיסטוקים

    את המאפה הזה מעצבים באופן די חופשי, ללא תבנית מיוחדת, אבל זה לא אומר שהתוצאה לא חגיגית ומושחתת.

     

    מרכיבים

    שני גאלטים בקוטר כ-25 ס"מ

     

    לבצק
    • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלופים לא קלויים
    • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
    • 1/2 כפית מלח
    • 100 גרם חמאה קרה
    • 1 ביצה
    • 2 כוסות (280 גרם) קמח

     

    לקרם הפיסטוקים
    • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלופים לא קלויים
    • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
    • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
    • 1/2 כפית מלח
    • 100 גרם חמאה קרה
    • 1 ביצה
    • 1 כף גדושה קורנפלור
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    לקישוט ולאפייה
    • כ-14 תאנים, חתוכות ל-6 פלחים
    • 1 ביצה
    • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום בהיר
    • 1 כף אבקת סוכר

     

    שלבי הרכבת העוגה (צילום: אורלי חרמש)
      שלבי הרכבת העוגה(צילום: אורלי חרמש)

       

      אופן ההכנה

       

      הבצק
      1. שמים במעבד המזון את הפיסטוקים, אבקת הסוכר והמלח וטוחנים עד דק.
      2. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שמתקבל מרקם קרמי ואחיד. מוסיפים הביצה ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הקמח ומעבדים שניות ספורות, רק עד שמתקבלים פירורים גדולים (ולא יותר – עיבוד יתר יפגע במרקם הבצק).
      3. יוצרים מהבצק כדור, משטחים מעט ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות לפחות (ועד יומיים).

       

      הקרם
      1. שמים במעבד המזון (אין צורך לשטוף אותו לאחר שהכנו בו את הבצק) את הפיסטוקים, אבקת הסוכר, הווניל והמלח, וטוחנים עד דק.
      2. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שמתקבל מרקם קרמי ואחיד. מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הקורנפלור והשמנת המתוקה ומעבדים כחצי דקה. מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר עד להרכבה (הקרם יישמר עד יומיים).

       

      העיצוב והאפייה
      1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
      2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מניחים כל אחד מהם על נייר אפייה ומרדדים לעיגול בעובי של כ-7 מ"מ. מעבירים לתבניות האפייה עם הנייר.
      3. מורחים על כל טארט מחצית מכמות הקרם, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב של 5 ס"מ.
      4. מסדרים על הקרם את התאנים, ודוחפים אותן מעט פנימה.
      5. מקפלים את שולי הבצק לכיוון מרכז הטארט (לא נורא עם הבצק נקרע מעט או שהקיפולים לא אחידים, זה אופיו ויופיו של הטארט הזה). מברישים את השוליים בביצה וזורים מעט סוכר חום על התאנים ועל הבצק.
      6. אופים 50-40 דקות, עד שהטארט מזהיב ויציב במרכזו. מצננים וזורים אבקת סוכר.
      7. שומרים במקרר, מכוסה, ומגישים בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קרם פרש.

       

      עוגת תאנים בחושה

      עוגה בחושה עם סוכר חום, שמעניק לה טעם עמוק וקרמלי, ואגוזי פקאן טחונים במקום חלק מהקמח. אין סיכוי שלא תאהבו אותה.

       

      עוגת תאנים בחושה (צילום: אורלי חרמש)
        עוגת תאנים בחושה(צילום: אורלי חרמש)

         

        מרכיבים

        תבנית טארט בגודל 13X35 ס"מ או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

         

        • 12-10 תאנים חתוכות לרבעים
        • 1 כף סוכר חום (בהיר או כהה)
        • 1 כפית תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
        • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
        • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום
        • 1/2 כפית מלח
        • 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן טחונים
        • 1 ביצה
        • 3 כפות יוגורט או שמנת חמוצה
        • 1 כוס (140 גרם) קמח
        • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
        • לקישוט: אבקת סוכר

         

        משקעים מעט את התאנים בבצק. העוגה לפני האפייה (צילום: אורלי חרמש)
          משקעים מעט את התאנים בבצק. העוגה לפני האפייה(צילום: אורלי חרמש)

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
          2. מערבבים את התאנים עם כף סוכר ועם הווניל ומניחים בצד בזמן שמכינים את הבצק (מערבבים מדי פעם, אבל בעדינות – חשוב לשמור על צורת התאנים).
          3. מקציפים במשך כדקה את החמאה, הסוכר והמלח במהירות בינונית (אפשר גם לערבב ידנית בקערה). מוסיפים את אגוזי הפקאן הטחונים ואת הביצה וממשיכים להקציף, תוך ניקוי דפנות הקערה בלקקן מדי פעם.
          4. מוסיפים את היוגורט או השמנת החמוצה, ולאחר שהם נטמעים בתערובת מוסיפים בבת אחת גם את הקמח ואבקת האפייה. ממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה).
          5. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
          6. מסדרים את התאנים על פני העוגה – אפשר לשקע אותן מעט בתערובת. יוצקים מעל הסירופ שנותר בקערת התאנים.
          7. אופים 50-40 דקות, עד שהעוגה יציבה.
          8. לאחר שהעוגה התקררה זורים עליה אבקת סוכר.

           

           

           
          הצג:
          כל התגובות לכתבה "ככה נהנים מתאנים: מתכונים לעוגות מיוחדות מהפרי שבעונה"
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (2 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג