צילום: שי יחזקאל

העשב של השכנה מרזה יותר: חמישה צמחי מרפא שיעזרו לדיאטה

הם תורמים להמרצת המטבוליזם, ממריצים את שריפת השומנים, ממתנים אכילה רגשית ומורידים את רמות הסוכר בדם. צמחים שכדאי להכניס לתפריט עכשיו

תה ירוק מסייע להגברת קצב חילוף החומרים ולירידה במסת השומן  (צילום: Shutterstock)
תה ירוק מסייע להגברת קצב חילוף החומרים ולירידה במסת השומן (צילום: Shutterstock)

רוצים לתת פוש לדיאטה שלכם? נסו לשלב בתפריט  צמחי מרפא התורמים להמרצת המטבוליזם, ממתנים אכילה רגשית ומורידים את רמות הסוכר בדם - כל מה שצריך לדיאטה אפקטיבית. שימו לב! מאחר שכל אחד מהצמחים פועל במנגנון שונה ניתן לשלב ביניהם. חשוב תמיד להיוועץ עם הרבליסט, נטורופת או רוקח לפני השימוש.

 

1. קליפות גרסיניה

למיתון אכילה רגשית (צילום: Shutterstock)
    למיתון אכילה רגשית(צילום: Shutterstock)

     

    תורמות להעלאת רמות המוליך העצבי סרוטונין שלו יש השפעה מרגיעה המביאה למיתון אכילה רגשית, להגברת ייצור הגליקוגן בכבד התורם לתחושת שובע, להפקה מוגברת של אנרגיה משומנים, לעיכוב המרת פחמימות לשומנים ואגירתם ולוויסות רמות הסוכר בדם.

     

    איך משתמשים: משרים כפית קליפות במים פושרים ללילה, מרתיחים בבוקר בסיר מכוסה במשך 10 דקות, מסננים ושותים (הטעם חמצמץ). מומלץ לשתות עד 3 כוסות ביום במשך 3־4 חודשים. 

     

    2. זרעי חרדל

    תורם להמרצת המטבוליזם (צילום: Shutterstock)
      תורם להמרצת המטבוליזם(צילום: Shutterstock)

       

      הצמח שייך למשפחת המצליבים ותורם להמרצת המטבוליזם.

       

      איך משתמשים: משרים את זרעי החרדל במים למשך הלילה ומוסיפים לסלט או ליוגורט. מומלץ לאכול עד שלוש כפיות ביום.

       

      3. קליפות פסיליום

      לאיזון רמות הסוכר בדם  (צילום: Shutterstock)
        לאיזון רמות הסוכר בדם (צילום: Shutterstock)

         

        מסייעות לפעילות מעיים סדירה (הצמח נחשב למשלשל יעיל ובטוח), להקלה על דלקות במערכת העיכול, לאיזון ספיגת הכולסטרול, לאיזון רמות הסוכר בדם והפרשת אינסולין.

         

        • איך משתמשים: משרים חצי כפית בכוס מים חמים, מסננים ושותים פעם ביום.

         

        4. חרוב

        לשיפור הספיגה והעיכול (צילום: Shutterstock)
          לשיפור הספיגה והעיכול(צילום: Shutterstock)

           

          פירות חרוב יבשים ודבש חרובים טבעי טובים לשיפור הספיגה והעיכול, למיתון שלשול, להקלה על צרבות, כיבים ודלקות במערכת העיכול ולמיתון רמות הסוכר בדם ולהפרשת אינסולין.

           

          איך משתמשים: אוכלים מדי יום שלושה חרובים מיובשים ו/או כפית של דבש חרובים (נהדר עם טחינה).

           

          5. תה ירוק

          להאצה בשריפת שומנים לאחר הארוחה (צילום: Shutterstock)
            להאצה בשריפת שומנים לאחר הארוחה(צילום: Shutterstock)

             

            מסייע להגברת קצב חילוף החומרים, לירידה במסת השומן (מכיוון שהוא מעלה את הוצאת האנרגיה), לשריפת קלוריות לפני שהן נספגות ולהאצה בשריפת השומנים לאחר הארוחה.

             

            איך משתמשים: חולטים כפית מהתה הירוק בכוס מים רותחים, מסננים ושותים. מומלץ לשתות 3־5 כוסות ביום.

             

            ______________________________________________________  

             

            ואיך תגרמו לאוכל להיות מתוק יותר בלי להוסיף סוכר? הקליקו על התמונה:

             

            למעשה הדבר הכי פחות חשוב בטעם האוכל הוא הטעם שלו. הקליקו וגלו (צילום: דן לב, סגנון: נועה קנריק)
            למעשה הדבר הכי פחות חשוב בטעם האוכל הוא הטעם שלו. הקליקו וגלו (צילום: דן לב, סגנון: נועה קנריק)

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד