סלט שורשים צבעוני. מסוג המנות שאי אפשר ליפול בהן (צילום: טליה הדר)
סלט פשוט, טעים ובריא – מסוג המנות שאי אפשר ליפול בהן. כשאני מגישה אותו עם סלטים אחרים, הוא תמיד הראשון שמתחסל.
את סלט השורשים הזה אני מכינה בשתי גרסאות: עם רוטב אסייתי או עם ויניגרט הדרים. אם אתם מכינים אותו עם הוויניגרט, ותרו על הג'ינג'ר, פלפל הצ'ילי והסומסום.
מרכיבים
4 מנות
- 2 סלקים בינוניים, קלופים
- 2 קולרבי בינוניים, קלופים
- 2 גזרים גדולים, קלופים
- כ-12 עלי בזיליקום, שטופים ומיובשים
- כ-12 עלי נענע, שטופים ומיובשים
- 2 גבעולי בצל ירוק
- פרוסת שורש ג'ינג'ר, קלופה
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום
לרוטב האסייתי
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן סומסום
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)
- אפשרות: 4 טיפות שמן צ'ילי
- קורט סוכר חום
לרוטב הוויניגרט
- מיץ מתפוז שלם
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)
- 2 כפיות דבש
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט סומאק
- קורט סוכר חום
לקישוט
- חופן אגוזי מלך, קצוצים
- סומסום שחור ולבן
אופן ההכנה
- חותכים את הסלק, הקולרבי והגזר למקלונים דקיקים (הכי קל לעשות זאת באמצעות קולפן ז'וליאנים). שמים בקערה.
- קוצצים את הבזיליקום, הנענע, הבצל הירוק והג'ינג'ר ומוסיפים לקערה (שומרים מעט בצד, לקישוט). פורסים דק את פלפל הצ'ילי ומוסיפים גם אותו לקערה.
- שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב שבחרתם, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומעצבים אותו לצורת פירמידה.
- מקשטים באגוזים, בסומסום ובעלים הקצוצים ששמרנו בצד, ומגישים.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"