סלט שורשים צבעוני ובריא
עם שני סוגים של רטבים

הסלט הראשון שיתחסל בכל ארוחה: מקלות דקיקים של סלק, קולרבי וגזר שעטופים בעשבי תיבול וברוטב לבחירתכם – אסייתי או ויניגרט הדרים

טליה הדר

|

12.08.17 | 21:58

סלט שורשים צבעוני. מסוג המנות שאי אפשר ליפול בהן (צילום: טליה הדר)
סלט שורשים צבעוני. מסוג המנות שאי אפשר ליפול בהן (צילום: טליה הדר)
סלט פשוט, טעים ובריא – מסוג המנות שאי אפשר ליפול בהן. כשאני מגישה אותו עם סלטים אחרים, הוא תמיד הראשון שמתחסל.

 

את סלט השורשים הזה אני מכינה בשתי גרסאות: עם רוטב אסייתי או עם ויניגרט הדרים. אם אתם מכינים אותו עם הוויניגרט, ותרו על הג'ינג'ר, פלפל הצ'ילי והסומסום.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 סלקים בינוניים, קלופים
  • 2 קולרבי בינוניים, קלופים
  • 2 גזרים גדולים, קלופים
  • כ-12 עלי בזיליקום, שטופים ומיובשים
  • כ-12 עלי נענע, שטופים ומיובשים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • פרוסת שורש ג'ינג'ר, קלופה
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום

 

לרוטב האסייתי
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן סומסום
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)
  • אפשרות: 4 טיפות שמן צ'ילי
  • קורט סוכר חום

 

לרוטב הוויניגרט
  • מיץ מתפוז שלם
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)
  • 2 כפיות דבש
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט סומאק
  • קורט סוכר חום

 

לקישוט
  • חופן אגוזי מלך, קצוצים
  • סומסום שחור ולבן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הסלק, הקולרבי והגזר למקלונים דקיקים (הכי קל לעשות זאת באמצעות קולפן ז'וליאנים). שמים בקערה.
  2. קוצצים את הבזיליקום, הנענע, הבצל הירוק והג'ינג'ר ומוסיפים לקערה (שומרים מעט בצד, לקישוט). פורסים דק את פלפל הצ'ילי ומוסיפים גם אותו לקערה.
  3. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב שבחרתם, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומעצבים אותו לצורת פירמידה.
  4. מקשטים באגוזים, בסומסום ובעלים הקצוצים ששמרנו בצד, ומגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג