צילום: גורן ליובונצ'יץ
    מנטה

    מסתגלים: למה כולם עוברים לאוכל בצבע סגול והאם גם אתם צריכים?

    מבול של גזרים סגולים, כרובית לבנדר וחטיפים בגווני אקסטרים שוטף את מדפי הבריאות. מה עומד מאחורי הטרנד הסגול והאם כדאי להוסיף פיגמנט לתפריט

    מה שיותר סגול יותר בריא? (צילום: Shutterstock)
    מה שיותר סגול יותר בריא? (צילום: Shutterstock)

    אחרי שהעולם הבריאותני נפל שדוד לרגליו של טרנד אכילת ירקות בצבעי הקשת (Eating a Rainbow), מסתמן שיש גוון שהצליח לעקוף את כל האחרים בסיבוב. קוראים לו סגול, והוא הפך לאחרונה לצבע המועדף על שוחרי בריאות.

     

    חברת מוצרי מזון הבריאות Whole Foods, שעורכת תחזיות קולינריות גלובליות, טוענת שהשנה שייכת למאכלים סגולים. זה התחיל עם עלייה במגוון הירקות הסגולים בשווקים ובמרכולים: גזרים סגולים, כרובית לבנדר, אספרגוס סגלגל, רוברב ותירס סגולים ועוד מיני פירות וירקות, והמשיך בשלל חטיפים המבוססים על ירקות או על פירות סגולים. הצרכנים, כך מסבירים בחברה, מבקשים עוד ועוד סגול. הסיבה לטענתם היא שהמאכלים הסגולים מעידים על צפיפות של נוטריאנטים ונוגדי חמצון, כך שלא מדובר רק באסתטיקה.

     

    הטענה העיקרית בעד צריכת נוגדי חמצון היא שהם נלחמים במחלות, שומרים על מראה צעיר ומסייעים בהפחתת דלקות ובשמירה על הלב. במחקר שנערך במרכז למניעת מחלות בארצות הברית מצאו שאנשים שצורכים ירקות ופירות סגולים על בסיס קבוע סובלים פחות מלחץ דם ומכולסטרול גבוה.

     

    באינסטגרם לא איחרו להצטרף לחגיגה עם התגית #Purplefood, וחברות מזון נוספות חדשות לבקרים מצטרפות לטרנד ומייצרות דגני בוקר, חטיפי אנרגיה, טורטיות ואפילו חטיפי ירקות מלוחים בגוון של השנה.

     

    איך זה עובד? "הירקות והפירות הסגולים מכילים לרוב פיגמנטים אדומים־סגולים, נוגדי חמצון ונוגדי דלקת המכונים אנתוציאנינים", מסבירה מרב מור־אופיר, תזונאית קלינית M.Sc ויועצת מדעית למועצת הצמחים. "כמה מחקרים אפידמילוגיים מצביעים על קשר בין צריכת פירות העשירים באנתוציאנינים, ובין הפחתת הסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם. נראה שהאנתוציאנינים משפיעים על תפקוד כלי הדם ומראים פעילות נוגדת סרטן. כמו כן יכולות להיות להם גם השפעות מיטיבות נוספות על תפקוד המוח, סיבוכי סוכרת ועוד".

     

    אז לרדת מהירוקים ולעבור לסגולים? "כמו כל הרכיבים הבריאותיים, גם האנתוציאנינים והבטלאינים לא פועלים לבד אלא בסינרגיה עם שאר הרכיבים הבריאותיים בירק או בפרי השלם", מסבירה מור־אופיר. "ההמלצה היא לאכול ירקות ופירות מחמש קבוצות הצבע: אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול, ולגוון את סוגי הירקות והפירות הנצרכים בכל קבוצה. ממגוון הירקות הסגולים שזמינים כל השנה: כרוב סגול, בצל סגול, סלק, חציל, חסה סגולה ובזיליקום סגול. מהמיוחדים: ארטישוק סגול, גזר סגול, רוברב סגול, תפוח־אדמה סגול וקולרבי סגול. מבחינת פירות כדאי לשלב בתזונה ענבים סגולים, שזיף סגול, פיטאיה סגולה ואוכמניות".

     

    בשורה התחתונה: טרנד ששווה לאמץ בחום, ועל הדרך לצרוך עוד ירקות ופירות טריים בלי לקפח אף צבע.

     

     ______________________________________________ 

     

    מי עוד מככבים על הצלחת שלנו השנה? הקליקו על התמונה:

     

    מעיזים לטעום? הקליקו על התמונה (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מסתגלים: למה כולם עוברים לאוכל בצבע סגול והאם גם אתם צריכים?"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד