רזות ומטריפות: 4 מנות עם אטריות קונג'אק שישמרו לכם על הדיאטה

זה נראה כמו פסטה עם חזה עוף, פשטידת פטריות וגבינה או מג'דרה - אבל בלב כל המנות האלה פועמות אטריות שיעלו לכם רק 9 קלוריות ל-100 גרם

מערכת Xnet

|

14.08.17 | 20:54

ספגטי עם נתחי חזה עוף וזיתים, ברוטב עגבניות (צילום: סקיני פסטה)
ספגטי עם נתחי חזה עוף וזיתים, ברוטב עגבניות (צילום: סקיני פסטה)

המתכונים באדיבות "Skinny Pasta".

 

ספגטי עם נתחי חזה עוף וזיתים ברוטב עגבניות

מנה אחת

 

  • 1 כף שמן לטיגון
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 100 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפות זיתים ירוקים, חתוכים
  • 1 חבילת אטריות קונג'אק בצורת ספגטי, מסוננות היטב

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת עמוקה. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה.
  3. מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים ומבשלים כדקה.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק והזיתים ומבשלים כרבע שעה.
  5. מוסיפים את האטריות, מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים חם.

 

פשטידת גבינות ופטריות (צילום: סקיני פסטה)
    פשטידת גבינות ופטריות(צילום: סקיני פסטה)

     

    פשטידת גבינות ופטריות

    4-2 מנות

     

    מרכיבים

    • 3 חבילות אטריות קונג'אק בצורת נודלס, מסוננות היטב
    • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
    • 5 משולשים של גבינה מותכת, בטמפרטורת החדר
    • 2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
    • 3 ביצים
    • 1 קופסת פטריות משומרות חתוכות, מסוננת היטב
    • 1 סלסלה פטריות טריות, פרוסות דק

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מערבבים את כל החומרים בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד להשחמה.

     

    מג'דרה עם עדשים ירוקות וירקות (צילום: סקיני פסטה)
      מג'דרה עם עדשים ירוקות וירקות(צילום: סקיני פסטה)

       

      מג'דרה אטריות קונג'אק עם עדשים ירוקות וירקות

      3-2 מנות

       

      • 1 כף שמן זית
      • 1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקות
      • 1/2 כוס עדשים ירוקות, שטופות
      • 1/2 שורש סלרי קטן, קלוף, שטוף וחתוך לקוביות קטנות
      • 1/2 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
      • 1/2 קישוא, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
      • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 1/2 כפית כמון טחון
      • 2 חבילות אטריות קונג'אק בצורת אורז, מסוננות היטב

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
      2. מוסיפים את העדשים ומטגנים 5-4 דקות נוספות.
      3. מוסיפים את הסלרי, הגזר והקישוא ומערבבים. מטגנים 2 דקות נוספות.
      4. יוצקים את המים הרותחים, מערבבים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, עד שהירקות והעדשים מתרככים.
      5. מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון והאטריות, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות. מגישים חם.

       

      פתיתים עם בצל ופטריות (צילום: סקיני פסטה)
        פתיתים עם בצל ופטריות(צילום: סקיני פסטה)

         

        פתיתים עם בצל ופטריות

        4-2 מנות

         

        • כף שמן
        • 1 בצל קטן, קצוץ לקוביות
        • 1 סלסלה פטריות טריות, חתוכות
        • מלח ופלפל שחור גרוס
        • 1/2 כפית כמון טחון
        • 1/2 כפית אבקת שום
        • 3 חבילות אטריות קונג'אק בצורת קוסקוס, מסוננות היטב

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את השמן במחבת גדולה. מקפיצים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב.
        2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כ-5 דקות נוספות.
        3. מוסיפים את התבלינים ואת האטריות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מגישים חם.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד