היה היו שתי כרוביות - ואז
הן פגשו את אסנת לסטר

"אתן כל כך יפות!" התלהבה מהן אסנת, ומיד הפכה אותן לשתי מנות קיציות: קציצות עם כורכום ופטרוזיליה, וסלט ברוטב חמוץ-מתוק

אסנת לסטרפורסם: 10.08.17 16:57
קציצות כרובית עם פטרוזיליה וכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות כרובית עם פטרוזיליה וכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קציצות כרובית עם פטרוזיליה וכורכום

מתכון של לאה אלזם מקרית אתא.

 

מרכיבים

כ-12 קציצות כרובית

 

  • 1 כרובית (כ-1 ק"ג), מופרדת לפרחים קטנים
  • 3 ביצים גדולות או 4 קטנות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלאה כורכום
  • 1/2 כוס קמח או שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (או יותר) פטרוזיליה קצוצה
  • שמן לטיגון הקציצות

 

אופן ההכנה
  1. מביאים לרתיחה בסיר מים עם מעט מלח. מבשלים את פרחי הכרובית כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט (אבל לא יותר מדי). מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירורים קטנים באמצעות ממחה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים.
  3. יוצרים מהתערובת קציצות בינוניות ומשטחים מעט.
  4. מחממים במחבת שמן ומטגנים את קציצות הכרובית משני הצדדים, עד להזהבה.

 

סלט כרובית עם מיונז (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלט כרובית עם מיונז(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    סלט כרובית עם מיונז

    מתכון של דגנית דגן מעפולה.

     

    מרכיבים

    כ-6 מנות

     

    • 1 כרובית (כ-1 ק"ג), מופרדת לפרחים בינוניים-קטנים
    • 1 בצל סגול, פרוס דק
    • 3/4 כוס מיונז
    • 1/3 כוס חומץ
    • 1/4 כוס סוכר
    • 1 כוס שקדים מולבנים
    • 1 כפית מלח

     

    אופן ההכנה
    1. שמים בקערה את פרחי הכרובית ופרוסות הבצל.
    2. שמים בצנצנת את המיונז, החומץ והסוכר, סוגרים ומנערים היטב, עד שהסוכר נמס לגמרי.
    3. יוצקים את הרוטב על הכרובית והבצל ומערבבים.
    4. מחממים מחבת ללא שמן וקולים בה קלות את השקדים. בסיום הקליה מפזרים על השקדים את המלח ומערבבים.
    5. מפזרים את השקדים הקלויים על הסלט ומגישים מיד.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)