מחפשים חלופה לגלוטן? מתכון מהיר
ללחם פשתן שמכינים בקלות בבית

לא רק שהם בריאים וטובים לעיכול, לזרעי פשתן יש עוד תכונות מעניינות. אילו בדיוק? צפו בסרטון וגלו למה כדאי לכם להכין את הלחם של ליאורה חוברה

ליאורה חוברה

|

21.08.17 | 21:05

לחם פשתן נטול גלוטן ועשיר באומגה 3 (צילום: עודד חוברה)
לחם פשתן נטול גלוטן ועשיר באומגה 3 (צילום: עודד חוברה)

מרכיבים

15 פרוסות / 50 קלוריות לפרוסה (עם ממתיק ומים) או 55 קלוריות לפרוסה (עם סילאן וחלב)

 

  • 1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
  • 2/3 כוס זרעי פשתן טחונים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2/3 כפית מלח
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות שמן (עדיף שמן אגוזים או שמן שומשום)
  • 1 כף סילאן או כמות שוות ערך של ממתיק
  • 1/2 כוס מים או חלב

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אנגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את שני הסוגים של זרעי הפשתן, אבקת האפייה, המלח והצ'יה.
  3. מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה ולאחר שהוא נבלע מוסיפים את הסילאן. לאחר שהסילאן נבלע בתערובת מוסיפים את המים.
  4. מוסיפים את התערובת היבשה וממשיכים להקציף עד שנוצרת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  6. מחלצים מהתבנית ופורסים רק לאחר צינון מלא של הלחם.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

מתכון נוסף של לחם ללא גלוטן, הפעם עם טחינה

 

לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג