טירמיסו קלאסי: התשובה המרעננת לקיץ

גרסה קלאסית (בלי קיצורי דרך, אבל לא מסובכת!) לקינוח האיטלקי הממכר, שהכי מתאים לאכול אותו במשותף, בכף

טירמיסו קלאסי (צילום: בועז לביא, סגנון:  נעה קנריק)
טירמיסו קלאסי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

"הרם אותי" הוא פירוש שמה של העוגה באיטלקית. כנראה שהשם מתייחס למרקם העוגה ולקושי לחתוך ולאכול אותה בצורה מדויקת, אבל האגדה מספרת כי נשות החברה והחשק בוונציה הן מקור השם והן נעזרו בעוגה כדי לאושש את נפשן בין מפגש אהבים אחד למשנהו.

 

 

המרכיבים

(תבנית זכוכית עמוקה, 35x20 ס"מ)

 

  • 3 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 350 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
  • 1/3 + 1/2 כוס יין מרסלה (או ליקר קפה, או ורמוט אדום)
  • 4 כפות קפה נמס + 2 כוסות מים רותחים
  • 300 גרם עוגיות בישקוטי
  • 3 כפות אבקת קקאו

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים לקצף יציב, אך רך. מעבירים את הקצף לכלי אחר.

2. מקציפים באותה קערה (אין צורך לנקות) את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קצפת רכה. מעבירים אותה לכלי אחר.

3. מקציפים באותה קערה (אין צורך לנקות) את החלמונים עם יתרת הסוכר, עד שנוצר קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את שליש כוס המרסלה ומערבלים עד שהוא נטמע בקרם. עוצרים את המכשיר, מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד. מוסיפים את הקצף ומערבבים שוב, בעדינות, למרקם אחיד.

4. שמים את הקפה והמים הרותחים בקערה ומערבבים היטב. מצננים. מוסיפים את חצי כוס יין המרסלה ומערבבים.

5. הרכבת העוגה: טובלים את הבישקוטי בקערת הקפה בזריזות ומסדרים בתבנית, כך שהבסיס יכוסה לגמרי. יוצקים עליהם כמחצית מכמות הקרם ומיישרים. בוזקים (בעזרת מסננת) כמחצית מכמות הקקאו. מכינים שכבה נוספת של בישקוטי טבולים בקפה ויוצקים עליהם את יתרת הקרם. מיישרים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה (8 שעות).

6. ההגשה: בוזקים את יתרת הקקאו ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה  (ללא זמן קירור)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד יומיים במקרר, עד חודש במקפיא

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג