צילום: שי יחזקאל

כוכבת הריאליטי 'המירוץ למיליון': "מגיל חודשיים אני על הגלשן"

מונדה קנצפולסקי (28) נצר למשפחה עם ים כחול בעורקים, מאוהבת בשחיין אולימפי ומפנטזת על חופי אוסטרליה. "למדתי שהגלים הם אלה שמכתיבים את סדר היום"

אש לגולשת - הטיפים של מונדה לגלישה
נכדת המציל המיתולוגי מחוף פרישמן (  צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: קרן נפתלי)
נכדת המציל המיתולוגי מחוף פרישמן ( צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: קרן נפתלי)

מונדה קנצפולסקי, 28, זכורה לכם מהעונה החמישית של "המירוץ למיליון", שם רצה עם בן זוגה לשעבר אדריאנו חאובל. היא נצר למשפחה חובבת ים וגלישה. סבה ז"ל הוא טופסי, המציל המיתולוגי מחוף פרישמן ומי שהביא את הגלישה לישראל.

 

קנצפולסקי מובילה את קמפיין בגדי הים המחטבים Speedo Sculpture ומשתתפת בתוכנית אימוני השחייה GetSpeedoFit עם אורי סלע, המיועדת לספורטאים שרוצים לשפר את המדדים הגופניים שלהם. והנה עוד עשרה דברים שכדאי לדעת עליה:

 

שמש

"לי ולשמש יש יחסי אהבה־שנאה, אלה יחסים מאוד מורכבים. אני אוהבת להיות בשמש, ובמסגרת העבודה שלי נמצאת בשמש המון שעות, אבל אני מודעת לסכנות. אני נכנסת למים בשעות בטוחות יחסית, שלמזלי מסתנכרנות עם השעות הכי טובות לגלישה - שעות הבוקר המוקדמות ואחר הצהריים. אני גם מורחת קרם הגנה כל הזמן ומשתדלת ללבוש חולצת לייקרה על בגד הים. אני בים כל יום. אם יש גלים אז על גלשן, ואם אין - אני על סאפ. יש לי נמשים מלידה בפנים ובגוף. הם לא מפריעים לי, אבל הם נוספים לי עם השנים ואני נבדקת ונזהרת".

 

גלישה

על שער מגזין מנטה (צילום: גורן ליובונצ'יץ)
    על שער מגזין מנטה(צילום: גורן ליובונצ'יץ)

     

    "בשנת 1957 הגיע לישראל גולש יהודי בשם דוריאן פסקוביץ. סבא שלי קלט אותו מהסוכה. הוא רצה מאוד לנסות לגלוש, כי עד אז הכירו בארץ רק חסקה, ודוריאן נתן לו את הגלשן במתנה. סבא שלי לימד את הילדים שלו לגלוש. אבא שלי, אמור, התחיל לגלוש באופן מקצועי, ואח שלו, ניר, התחיל לייצר גלשנים, והיום הוא הבעלים של המפעל הכי גדול בארץ לגלשנים.

     

    סבא טופסי ז"ל  (מימין)   (צילום: באדיבות טופסי מרכז גלישה)
      סבא טופסי ז"ל (מימין) (צילום: באדיבות טופסי מרכז גלישה)

       

      "כשהייתי בת חודשיים אבא שלי כבר שם אותי על הכתפיים ולקח אותי לגלוש, ומאז אני על הגלשן. בגיל שש קיבלתי את הגלשן הראשון שלי, ומגיל צעיר למדתי שהגלים הם אלה שמכתיבים את סדר היום, גם כשהייתי בבית הספר. אם בבוקר גיליתי שיש גלים, הייתי מבריזה והולכת ברגל לים.

       

      "כשהייתי בת 18 הייתה תקופה קצרה שהתחריתי, אבל אז התגייסתי וזנחתי את זה. היום אני עושה את זה כתחביב וכמקצוע. אבא שלי הוא אחד הבעלים של מתחם במבו וילג' בחוף פולג, ואני ובן דוד שלי מפעילים את המועדון וחנות הגלישה ומעבירים קורסי גלישה למבוגרים וילדים, שיעורים פרטיים, קייטנות וימי גיבוש. לא עזבתי את הים אף פעם, וזה עושה אותי מאושרת".

       

      מונדה

      "משמעות השם שלי היא 'החלקיק הכי קטן בנפש' בספרדית. את השם נתן לי סבא שלי ז"ל, טופסי, שמוכר גם כמציל המיתולוגי מחוף פרישמן בתל אביב. הוא נפטר כשהייתי בת שלוש, אבל רוחו נשארה והוא פה איתנו. הוא דמות משמעותית מאוד בחיי".

       

      גלים

      "הפאן האמיתי בחיים זה טיולי גלישה, ואלה גם הנסיעות היחידות שמעניינות אותי. שופינג בפריז? לא, ממש לא בשבילי"

      "הפאן האמיתי בחיים זה טיולי גלישה, ואלה גם הנסיעות היחידות שמעניינות אותי. שופינג בפריז? לא, ממש לא בשבילי. חופשה אמיתית היא ליעד שיש בו גלים טובים, ואז זה יכול להגיע גם לשמונה שעות ביום שבהן אני נמצאת בתוך המים. זה כיף לא נורמלי. היעד הקודם שלי היה סרי לנקה, והיעד הבא הוא אוסטרליה.

       

      "אני נוסעת לתקופה של חודש ואתאכסן בכל מיני גסט האוסים על החוף או באייר בי אנד בי. אני לא מפונקת, והיוקרה לא משחקת תפקיד - מה שחשוב הוא שזה יהיה קרוב לחוף הכי שווה. אני עדיין לא יכולה להתמודד עם הגלים של הוואי שמגיעים ל־12 מטר, אז אני מפנטזת על גל של שני מטרים באוסטרליה, אבל כזה שנמשך על מאות מטרים, שאין לנו בארץ".

       

      ריצה

      ריצה לניקוי הראש ( צילום: שוקה כהן)
        ריצה לניקוי הראש( צילום: שוקה כהן)

         

        "אני מנסה להגיע לעבודה קצת לפני הזמן ולצאת לריצה של 20 דקות על החוף כדי לנקות את הראש. הגלישה עצמה היא הרבה אירובי, אבל גם כוח מתפרץ, כי יושבים ומחכים על הגלשן, וברגע שמזהים את הגל יוצאים בספרינט מטורף של 15 תנועות מהירות - וחייבים להיות בכושר טוב בשביל זה. אני גם מתרגלת כבר שש שנים יוגה ויניאסה פעמיים בשבוע עם מורה וגם אוהבת לתרגל לבד בבית. עכשיו גם התחלתי לשחות במסגרת האימונים של GetSpeedoFit. אנחנו מתאמנים לקראת משחה מים פתוחים בכנרת של שלושה קילומטרים. בבריכה אני שוחה באימון שני קילומטרים, אבל במים פתוחים זה אמור להיות קשה".

         

        אהבה

        "להיות בת זוג של ספורטאי אולימפי זה מטורף". עם יונתן קופלב ( צילום: שוקה כהן)
          "להיות בת זוג של ספורטאי אולימפי זה מטורף". עם יונתן קופלב( צילום: שוקה כהן)

           

          "לא מזמן הצטלמתי לספידו והגעתי יחד עם כמה שחיינים אולימפיים לצילומים במועדון שלי. הכירו לי את יונתן (יונתן קופלב, 26, אלוף אירופה ב־50 מטר גב, מדורג ראשון בעולם ושבר שיא עולמי בתוצאתו - מ"ז). התקרבנו קצת והרגשתי שממש קשה לי להיות קרובה אליו. הייתה פשוט כימיה מטורפת והיה ברור לי שמשהו קורה. באותו ערב יצאנו לדייט ומאז אין יום שאני לא רואה אותו. להיות בת זוג של ספורטאי אולימפי זה מטורף. זה לא כמו להיות עם בן אדם רגיל. גם אני חיה חיים מאוד ספורטיביים אבל זה שונה לגמרי. יש לו משמעת אימונים קשוחה מאוד והכל סובב סביב שני האימונים היומיים שלו, המנוחה, האוכל והנסיעות".

           

          המירוץ למיליון

          "ההשתתפות הייתה בשבילי חוויה מטלטלת. לא המירוץ עצמו, כמו החוויה שאחרי, החשיפה והפרסום. פתאום אני מגיעה לעבודה ואנשים עוצרים אותי בחוף לסלפי וכותבים עלי במדורי הרכילות. זה היה שוק וזה גרם לי לרצות להתרכז יותר בדברים שממש עושים לי טוב. למזלי, בדיוק אחרי התוכנית טסתי למלדיביים עם כל המשפחה ושם רק גלשתי כל היום. זה היה בדיוק בתוך הבלגן והתחברתי לעצמי מחדש. הגלישה מאוד מאזנת אותי".

           

          לבד וביחד

          רק אני והגלשן שלי (  צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: קרן נפתלי)
            רק אני והגלשן שלי( צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: קרן נפתלי)

             

            "אני חושבת שמאוד חשוב להיות קצת לבד במשך היום. כשאת מוקפת באנשים כל הזמן את מאבדת את הקול הפנימי שמכוון אותך. בקטע הזוגי, בשנה האחרונה אחרי הפרידה מאדריאנו (חאובל - מ"ז) למדתי להיות לבד וגיליתי שאני מסתדרת עם עצמי נהדר, אבל אין על אהבה בחיים - זה משלים את כל התמונה. יש שלבים שצריך להשקיע בהתפתחות האישית, ויש שלבים שצריך להיות מוכן ופתוח לאהבה חדשה. אני שמחה שהייתי פתוחה".

             

            טבעונות

            "אני נמנעת מבשר כבר מגיל 14 וגם לא אוכלת מוצרי חלב וביצים, אבל לא הייתי קוראת לעצמי טבעונית כי מדי פעם אני אוכלת דגים. אני עושה את זה גם מסיבות אידיאולוגיות וגם מסיבות בריאותיות. אני אוכלת המון ירקות ופירות וגם הרבה כוסמת, אורז מלא וקטניות. את הבוקר שלי אני מתחילה עם שייק מפירות טריים ומים. בדרך כלל זה תמר, חסה, נענע, אגס, תפוח, קרח ומים קרים. בארוחת הביניים אני אוכלת פרי קטן, והצהריים שלי תמיד מתחילים בסלט צבעוני עם הרבה עלים ונבטים ואחר כך ארוחה חמה של טופו ואורז מלא. בערב שוב אני תמיד מתחילה בסלט ואז אוכלת ארוחה של ירקות בתנור עם כוסמת".

             

            גזרה

            "מכיוון שאני מחויבת לספורט, אני גם מחויבת לתזונה בריאה" (  צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: קרן נפתלי)
              "מכיוון שאני מחויבת לספורט, אני גם מחויבת לתזונה בריאה"( צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: קרן נפתלי)

               

              "כבר שנים לא נוגעת בדברים כמו צ'יפס, חומוס ופסטות. אחרי השעה שמונה בערב אני לא אוכלת. זה חוק ברזל אצלי - אין נשנושי לילה"

              "אצלי בבית לא אכלו בריא, זה משהו שהגעתי אליו עם השנים ובעזרת תזונאי. זה מאוד עזר לי להתחטב, ואני כבר שנים לא נוגעת בדברים כמו צ'יפס, חומוס ופסטות. אחרי השעה שמונה בערב אני לא אוכלת. זה חוק ברזל אצלי - אין נשנושי לילה. אני לא מאמינה ב'מותר לי לאכול כמה שבא לי כי אני עושה ספורט'. להפך, דווקא מכיוון שאני מחויבת לספורט, אני גם מחויבת לתזונה בריאה ומתאימה".

               

              הסלט של מונדה

              "זה סלט שהוא ארוחה בפני עצמה, הדבר הכי טוב שאפשר להכניס לגוף בערב לפני שהולכים לישון כדי להגיע למיטה בהרגשה קלילה".

              מה צריך:

              1/2 קוביית טופו חתוכה לקוביות קטנות

              1 כפית סויה

              5 עלי חסה

              2 גבעולי סלרי

              1 מלפפון

              1 עגבנייה

              1/2 גמבה צהובה

              1/2 גזר מגורר

              1/2 סלק מבושל בוואקום

              מיקס נבטוטים

              חופן חמוציות

              כף וחצי טחינה גולמית

              1 שן שום כתושה

              לימון שלם סחוט

              1 כף שמן זית

              מה עושים:

              1. מחממים תנור ל־180 מעלות, שמים את קוביות הטופו על נייר אפייה, מזליפים מעליהן את כפית הסויה ואופים 10 דקות.

              2. חותכים את כל הירקות, מוסיפים את הטופו והחמוציות ושופכים מעל הכל את הטחינה, השום, הלימון והשמן. מערבבים ואוכלים.

               

              איפור: ערן פאל במוצרי M.A.C /// שיער: ליאור גבריאלוב ל"סולו" במוצרי לוריאל פרופסיונל /// ע. צלם: מאור גוזלן ///  טופ: Adika /// מכנסיים: Galita /// בגד ים: Speedo  // תמונת ארכיון : טופסי מרכז גלישה 

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד