קוצצים בקיץ: שני סלטים
מרעננים לימים החמים

כשהטמפרטורות נוסקות, הסלט הופך למנה הכי כיפית בארוחה. אז עשו כמו אסנת לסטר והפכו אותו לחגיגה: עם עלי בייבי, פירות וגבינה כחולה או עם פטריות ובצל ירוק

אסנת לסטרפורסם: 03.08.17 10:13
סלט ירוק עם פירות קיץ וגבינה כחולה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט ירוק עם פירות קיץ וגבינה כחולה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלט ירוק עם פירות קיץ וגבינה כחולה

מתכון של רות בשר.

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 שקית (כ-120 גרם) עלי בייבי
  • 1/2 חבילה (כ-100 גרם) עלי תרד, חתוכים או קרועים
  • 2 נקטרינות או אפרסקים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס
  • 1/3 כוס (כ-30 גרם) גבינה כחולה, מפוררת

 

לרוטב
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) רוטב סויה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 2 כפות סילאן

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את העלים והפירות. מפזרים מעל את האגוזים והגבינה.
  2. מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

 

סלט פטריות עם בצל ירוק ואגוזי פקאן מסוכרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלט פטריות עם בצל ירוק ואגוזי פקאן מסוכרים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    סלט פטריות עם בצל ירוק ואגוזי פקאן מסוכרים

    מתכון של יהודית פרידמן.

     

    סדר הכנסת המצרכים לקערה ושמירתם כך עד להגשה חשוב. מכיוון שהבצל מגיר נוזלים עליו להיות בתחתית הקערה, כדי שלא ירטיב את הפטריות והאגוזים ויפגע בפריכות שלהם.

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 6 בצלים ירוקים בינוניים או קטנים, קצוצים (כולל החלק הלבן)
    • 1 סלסילה פטריות שמפניון טריות, חתוכות
    • 1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן מסוכרים

     

    לרוטב
    • 3 כפות סויה
    • 3 כפות צ'ילי מתוק
    • 3 כפות שמן זית

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את הבצל הירוק הקצוץ בתחתית קערת סלט. מסדרים מעליו את הפטריות ומפזרים את אגוזי הפקאן.
    2. מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
    3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)