פסטה קיצית עם לימונים כבושים, עגבניות מיובשות, בזיליקום ויין לבן (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי, רצוי מסולסל
- 5 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן
- 3 כפות לימון כבוש, קצוץ דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
- 1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בסיר רחב, ומטגנים את שיני שום והעגבניות המיובשות במשך כ-2 דקות. מוסיפים את היין, הלימונים הכבושים, המלח, הפלפל ומי הבישול ששמרנו ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את הבזיליקום, הפטרוזיליה והשקדים, מערבבים ומגישים.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"