לחם בריאות קל להכנה
עם המון גרעינים וזרעים

כיכר עמוסה בכל טוב, שגם הילדים יאהבו (וזה בדוק!) ובגלל שלא צריך להקפיד בזמני הלישה וההתפחה (שמתבצעת במקרר), קשה מאוד לפספס עם המתכון

אורלי חרמש

|

27.07.17 | 22:59

לחם בריאות עם גרעינים וזרעים (צילום: אורלי חרמש)
לחם בריאות עם גרעינים וזרעים (צילום: אורלי חרמש)

כדי להכין את הלחם הזה תצטרכו לטייל לחנות טבע, אבל לא תצטערו על זה: מדובר בכיכר בריאה ועמוסה בדברים טובים, שתכינו שוב ושוב.

 

הכנתי את הלחם המון פעמים כדי להגיע למתכון המושלם, ומאז תמיד יש לי פרוסות ממנו במקפיא. כשמתחשק לי אני מניחה פרוסה בטוסטר ומורחת עליה מה שבא לי, מלוח או מתוק. ואפילו הילדים שלי אוהבים אותו, שזה פלוס גדול!

 

אל תוותרו על הפשתן (או הפסיליום) – בהשריה הוא סופח את המים והופך לג'ל, שבזכותו לחם הבריאות אינו מתפורר.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"
  •  

    מרכיבים

    לחם בריאות אחד בתבנית כיכר בגודל 12X25 ס"מ או תבנית אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ

     

    • 1 כפית שמרים יבשים
    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
    • 3 כפות שמן קוקוס
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מולסה
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
    • 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא
    • 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס
    • 2 כפות פשתן טחון או פסיליום, מושרה 5 דקות ב-1/3 כוס (80 מ"ל) מים
    • 3 כפות דוחן
    • 3 כפות פשתן
    • 2 כפות גרעיני דלעת
    • 2 כפות גרעיני חמניה
    • 2 כפות גרעיני שיבולת שועל
    • 1 כף צ'יה
    • 2 כפות שומשום
    • 2 כפות שיבולת שועל אינסטנט
    • 1/2 1 כפיות מלח
    • לפיזור על הלחם ובתבנית: שומשום, פשתן, צ'יה, דוחן, גרעינים

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בקערה גדולה את השמרים, המים, שמן הקוקוס והמולסה, ומערבבים עד שהשמרים נמסים.
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ודביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר 12-5 שעות.
    3. משמנית את התבנית, מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים שוב. אם רוצים, מפזרים מעט גרעינים וזרעים בתחתית התבנית ועל דפנותיה.
    4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מוציאים מהבצק את האוויר ומעצבים אותו לכיכר בגודל התבנית בערך (הכי קל לרדד אותו למלבן באורך התבנית ואז לגלגל אותו).
    5. מניחים את הבצק בתבנית, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד שהוא כמעט ממלא את התבנית.
    6. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    7. מברישים את הלחם במעט מים ומפזרים זרעים וגרעינים (זה יעניק לו קרום פריך ומראה נהדר). אופים כ-50 דקות, עד שהלחם שחום, יציב ומפיץ ריח נהדר.
    8. מצננים את לחם הבריאות כרבע שעה בתוך התבנית, מחלצים אותו ומעבירים לרשת לצינון מוחלט לפני שפורסים אותו.

     

    איך מקבלים לחם מלבני כמו בתמונה?

    לפני שמכניסים את הלחם לתנור מכסים את התבנית בתבנית אחרת, ומניחים עליה כמה אבנים כמשקולת. אופים כחצי שעה, מסירים את התבנית העליונה ואופים כחצי שעה נוספת, עד שהלחם מוכן.

     

     (צילום: אורלי חרמש)
      (צילום: אורלי חרמש)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג