סגול עצמי: כך תכינו במו ידיכם
תבשילים מעולים מהכרוב הצבעוני

אורז ותפוחי אדמה כבדים לכם מדי בחום הזה? עשו כמו אסנת לסטר, והחליפו אותם בתוספות קלילות שעשויות מכרוב סגול – עם נקניק או עם תפוחים ויין

אסנת לסטרפורסם: 27.07.17 18:02
תבשיל כרוב סגול עם נקניק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל כרוב סגול עם נקניק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

תבשיל כרוב סגול עם נקניק

מתכון של יורם שניידר מטבעון.

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 3 נקניקי קבנוס (כ-130 גרם בסה"כ), פרוסים או 130 גרם חזה אווז מעושן, חתוך
  • 1 כרוב סגול (כ-1 ק"ג), חתוך לרצועות דקות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 כפות חומץ (אפשר קצת יותר, אם רוצים)
  • 1 עלה דפנה
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 1 כפית קמח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל והנקניק ומטגנים 4-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהבצל מזהיב קלות.
  2. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהכרוב מתכהה מעט.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30-20 דקות.
  4. מפזרים את הקמח על פני התבשיל ומבשלים עוד דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהתבשיל מסמיך.

 

תבשיל כרוב סגול ביין ותפוחים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    תבשיל כרוב סגול ביין ותפוחים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    תבשיל כרוב סגול ביין ותפוחים

    מתכון של שושנה מנצל מגבעת אבני.

     

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • שמן זית לטיגון
    • 1 בצל, קצוץ
    • 1 כרוב סגול לא גדול, חתוך לרצועות דקות
    • 3 תפוחי עץ חמוצים, חתוכים לקוביות
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ
    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) יין אדום יבש
    • 1 כף ריבה אדומה (לא משנה הפרי, רק הצבע)
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף.
    2. מוסיפים לסיר את הכרוב ומערבבים. מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.
    3. מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים. מוסיפים גם את החומץ, היין והריבה ומערבבים. מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם מערבבים.
    4. כשתי דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

    _________________________________________________________________________

     

    ויש גם תבשילי כרוב לבן - עם תפוחי אדמה או עם אטריות. לחצו על התמונה

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)