המרכיבים
(תבנית 30x20 ס"מ)
- 2 מכלים (500 גרם) גבינה 9%
- 1/2 כוס חלב
- 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 6 כפות סוכר
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף גדושה אבקת קפה נמס או 1 כפית תמצית וניל, או 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 2 כפות מים רותחים
- 1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים רגילים או בטעם שוקולד
ההכנה
1. שמים בקערה את הגבינה, החלב, אבקת הפודינג והסוכר ומערבבים היטב.
2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים מחצית מהקרם לקערה נפרדת.
3. שמים את השוקולד בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם. מצננים. במקביל, אם רוצים קרם בטעם קפה, מערבבים את הקפה והמים הרותחים בקערית ומצננים מעט.
4. יוצקים את קרם השוקולד לאחת מקערות קרם הגבינה ומערבבים היטב. יוצקים את הקפה המומס (או הווניל, או קליפת התפוז) לקערה השנייה ומערבבים היטב.
5. יוצרים בתבנית שכבות לא מסודרות משני הקרמים: מניחים באחד מצדי התבנית כרבע מקרם הקפה. מניחים בחלק אחר כרבע מקרם השוקולד. משטחים מעט וממשיכים ליצור כך "אזורים" של קרם בהיר ושל קרם כהה.
6. נועצים את הביסקוויטים בקרם, כך שרק הקצה העליון שלהם מציץ החוצה. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. מגישים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 4 ימים, מכוסה היטב, במקרר