לאשה

    עוגיות חיבוק: גם שעת פעילות לילדים וגם נשנוש נהדר

    הילדים מטפסים על הקירות? הכינו איתם עוגיות דובונים מתוקות, שיעבירו לכם שעה נהדרת של לישה, יצירה (ואכילה, כמובן)

    עוגיות חיבוק (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
    עוגיות חיבוק (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

     

    המרכיבים

    (כ־60 עוגיות)

     

    • 185 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
    • 2 כוסות (280 גרם) קמח
    • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 חלמונים מביצים גדולות

     

    למילוי:

    • 100 גרם אגוזי פקאן חצויים או שקדים שלמים, או תמרים חצויים ומגולענים

     

    להגשה:

    • אבקת סוכר

     

    ההכנה

    1. שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח, השקדים הטחונים והמלח ומעבדים עד שנוצרים פירורים קטנים. מוסיפים

    את תמצית הווניל ואת החלמונים ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק ולא יותר. אוספים את גושי הבצק, לשים מעט בידיים לכדור בצק אחד גדול, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.

    2. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

    3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל־3 חלקים. עוטפים בניילון שניים מהם ומחזירים למקרר. מרדדים את הבצק שנותר בחוץ לעלה בעובי כ־4 מ"מ.

    4. המילוי: קורצים מהבצק, בעזרת קורצן מתאים, דובונים או אנשים קטנים ומניחים בתבניות. מניחים במרכז כל עוגייה חצי פקאן (או שקד, או חצי תמר) ו"מחבקים" אותו עם ידי הדובון או האיש. מהדקים בלחיצה עדינה.

    5. אופים 18-15 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים ומוציאים. מכינים כך את יתרת הבצק. מצננים לגמרי.

    6. ההגשה: זורים אבקת סוכר ומגישים.

     

     

    • זמן הכנה: כשעה (לא כולל קירור)
    • דרגת קושי: קל
    • איך שומרים: עד שבועיים, בכלי אטום במקרר

     

     

    הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
    הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עוגיות חיבוק: גם שעת פעילות לילדים וגם נשנוש נהדר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד