תבשיל הודו קליל עם בצל,
קישואים, גזר ורוטב כורכום

הרוטב הצהוב - יעשה לכם טוב. תבשיל עם קישואים? זה ממש טעים. הבצל והגזרים, פשוט נהדרים. וההודו? לא צריך לחרוז, כי הוא ממש בריא

ילנה ויינברג

|

13.07.17 | 07:04

תבשיל קייצי עם ירקות, כורכום ושמיר (צילום: ילנה ויינברג)
תבשיל קייצי עם ירקות, כורכום ושמיר (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

6-4 מנות

 

לבשר

  • 1 ק"ג (כ-2 נתחים) ירך הודו מפורק מהעצם, ללא עור
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים משני ענפי טימין או חצי כפית טימין יבש
  • 1 כפית שמן זית

 

לתבשיל

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ גס
  • 1 כרשה קטנה, שטופה וקצוצה גס
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים לגפרורים עבים
  • שורש כורכום באורך 4-5 ס"מ, מגורר או כפית שטוחה כורכום טחון
  • 3-2 קישואים בינוניים, שטופים ופרוסים לגפרורים עבים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • עלים משני ענפי טימין או חצי כפית טימין יבש
  • רבע חבילת שמיר טרי, קצוץ דק (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. הבשר: מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מנקים את הבשר מגידים ושומן מיותר ופורסים לקוביות בינוניות בגודל 4 ס"מ. מניחים בתבנית. יוצקים מעל מעט שמן זית, בוזקים פלפל שחור ומפזרים עלי טימין. מערבבים עד שכל הבשר מצופה ומפזרים בשכבה אחת על גבי התבנית.
  3. צולים בתנור 10 דקות, עד שהבשר מזהיב. מוציאים ושומרים בצד.
  4. מרתיחים מים בקומקום.
  5. התבשיל: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים 2 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את הסודה ומערבבים היטב. הבצל והכרשה יתפרקו וזה בסדר, ממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הגזר ואת הכורכום, מערבבים ומוסיפים מעט מים רותחים. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומוסיפים את הבשר לסיר, יחד עם הנוזלים.
  7. מוסיפים יתר החומרים, למעט השמיר, יוצקים מים רותחים עד אמצע גובה התבשיל בסיר ומבשלים 40-30 דקות ללא כיסוי.
  8. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את השמיר, מערבבים ומגישים חם.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג