סלט פירות קיץ ירוקים עם
סירופ בטעמים אסייתיים

מנה אחרונה מרעננת במיוחד לימים חמים: סלט פירות עם קיווי, ענבים, מלון ותפוח – ותיבול של למון גראס וג'ינג'ר

מירב גביש

|

06.07.17 | 22:26

סלט פירות קיץ ירוקים עם סירופ בטעמים אסייתיים (צילום: מירב גביש)
סלט פירות קיץ ירוקים עם סירופ בטעמים אסייתיים (צילום: מירב גביש)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 2 קיווי
  • 1 כוס ענבים ירוקים, חצויים
  • 1 כוס אננס, חתוך לקוביות
  • 1/2 מלון ירוק, חתוך לקוביות או קרוץ לכדורים
  • 1 אגס ירוק, חתוך לקוביות
  • 1 תפוח ירוק, חתוך לקוביות

 

לסירופ
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 גבעול למון גראס
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, פרוס

 

לקישוט
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס
  • עלי נענע

 

אופן ההכנה

  1. הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מצננים במקרר.
  2. הסלט: מערבבים את כל הפירות. מסננים את הסירופ, מוסיפים לסלט ומערבבים. משהים במקרר 30 דקות ומגישים.

 

  • איך מכינים מראש? שומרים במקרר בנפרד את הפירות החתוכים (עד יום) ואת הסירופ (עד שבוע). מערבבים 30 דקות לפני ההגשה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג