אוכל

    סלט פירות קיץ ירוקים עם
    סירופ בטעמים אסייתיים

    מנה אחרונה מרעננת במיוחד לימים חמים: סלט פירות עם קיווי, ענבים, מלון ותפוח – ותיבול של למון גראס וג'ינג'ר

    מירב גביש

    |

    06.07.17 | 22:26

    סלט פירות קיץ ירוקים עם סירופ בטעמים אסייתיים (צילום: מירב גביש)
    סלט פירות קיץ ירוקים עם סירופ בטעמים אסייתיים (צילום: מירב גביש)

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 2 קיווי
    • 1 כוס ענבים ירוקים, חצויים
    • 1 כוס אננס, חתוך לקוביות
    • 1/2 מלון ירוק, חתוך לקוביות או קרוץ לכדורים
    • 1 אגס ירוק, חתוך לקוביות
    • 1 תפוח ירוק, חתוך לקוביות

     

    לסירופ
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 גבעול למון גראס
    • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, פרוס

     

    לקישוט
    • 1/2 כוס אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס
    • עלי נענע

     

    אופן ההכנה

    1. הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מצננים במקרר.
    2. הסלט: מערבבים את כל הפירות. מסננים את הסירופ, מוסיפים לסלט ומערבבים. משהים במקרר 30 דקות ומגישים.

     

    • איך מכינים מראש? שומרים במקרר בנפרד את הפירות החתוכים (עד יום) ואת הסירופ (עד שבוע). מערבבים 30 דקות לפני ההגשה.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סלט פירות קיץ ירוקים עם סירופ בטעמים אסייתיים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג