צילום: שי יחזקאל

שייק פתוח: את הטרנד הלוהט של קערות הסמוזי כבר אכלתם?

מה קורה כששני טרנדים של בריאות נפגשים? תגידו ביי לקשית ושלום לכפית כי הסמוזי החדש הופך את הקערה על פיה (ומצטלם נהדר). בדקנו האם זה באמת בריא

במקום להגיש אותו בכוס גבוהה עם קשית רחבה, הוא נאכל בקערה נמוכה, ואפשר להוסיף לצדו קישוטים כמו פירות, אגוזים וזרעים (צילום: Shutterstock)
במקום להגיש אותו בכוס גבוהה עם קשית רחבה, הוא נאכל בקערה נמוכה, ואפשר להוסיף לצדו קישוטים כמו פירות, אגוזים וזרעים (צילום: Shutterstock)

העולם כבר הבין מזמן את היתרונות של צריכת ארוחה שלמה בקערה אחת. נכון, במטבחים אסייתיים סועדים ככה משחר ההיסטוריה, אבל את העולם המערבי כבש טרנד ה־Bowls רק לאחרונה. יותר ויותר מסעדות בריאות מציעות היום קערות עשירות המכילות חלבון, פחמימה מורכבת ושלל ירקות, והכל מוגש יפה, צבעוני ובדיוק בכמות הנכונה.

 

עוד טרנדים חמים:

 

לאחרונה נכנס מזון נוסף מפורסם לתוך הקערות האלה - הסמוזי החביב על צרכני הוולנס ומבוסס על ירקות, פירות, תבלינים, חלבון, אצות, זרעים, גרעינים ואבקות סופר פודס. רק שבמקום להגיש אותו בכוס גבוהה עם קשית רחבה, הוא נאכל בקערה נמוכה, ואפשר להוסיף לצדו קישוטים כמו פירות, אגוזים וזרעים. האכילה, כמובן, נעשית בכף. או כפית. ובשתי מילים: ה־Smoothie Bowls. את הפוש הגדול לטרנד הזה העניקה כמובן האינסטגרם שהתמלאה בתמונות פוטוגניות של קערות סמוזי ואף בחשבונות שלמים המוקדשים רק להן. לצד זה נוסף תוכן עשיר המציע אינספור מתכונים לסמוזי בולז, דרכים להפוך את הקערה לבריאה יותר וכמובן עצות כמו "איך לצלם את הסמוזי בול שלכם לאינסטגרם".

 

איך זה עובד? על יתרונותיה הבריאותיות של קערת הסמוזי אין צורך להרחיב, אבל לקערות הלוהטות האלה יש היבט נוסף. "טרנדים קולינריים הם תהליכים ארוכי שנים, וגם הסמוזיס לא נולדו עכשיו אלא רק צורת ההגשה החדשה שלהם, שזכתה להתפוצצות ברשת ולשלל גרסאות מועתקות בזכות האסתטיקה והאינסטגרם", מסבירה יונית נפתלי קו־אל, עורכת משנה ב"על השולחן". "הטיפול בפן האסתטי של האוכל הבריאותני הוא עניין חדש יחסית. עד עכשיו העיסוק באוכל הבריא התמקד בסגולות המיטיבות שלו לגוף. יש אינספור בדיחות וקלישאות על האפרוריות ועל הכיעור של האוכל הבריא, אבל הן הולכות ונעלמות כי ערכים מתוך השיח הבריאותני כבר מזמן חלחלו למרכז ואומצו על ידי בשלנים ושפים. ככה נוצר גם מקום להרחיב את ההתעסקות בפן האסתטי, בגיוון הטעמים ובמשחקי המרקם - והסמוזי בולס הוא אחד הביטויים החזקים למגמה הזאת".

 

לעבור לקערה או להישאר בכוס הישנה והטובה? "הדברים האלה לא תמיד אכילים", מבהירה נפתלי קו־אל. "אגוז פריך שמתרכך בתוך שנייה בסמוזי לא ממש אכיל ולא ממש טעים, אז צריך לעשות את זה נכון. מה שכן, צורת ההגשה הזאת בהחלט עשויה לגרום להרבה אנשים שנרתעו עד כה מהמחית הבריאה לנסות אותה - כי זה יפה, מושך ורענן. הקערות הפכו את הסמוזי המשעמם למגרה ונגיש".

 

בשורה התחתונה: אחלה טוויסט למחית הלא סקסית, רק שכדאי ללכת על קערה קטנה ולהרגיע עם מינוני הפירות והתוספות המתוקות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד