כרובית בתנור בלי טרטור: שני
מתכונים קלים שכל המשפחה תאהב

לא צריך לבלות הרבה זמן במטבח כדי להגיש למשפחה כרובית טעימה היישר מהתנור: אפויה עם גבינה או בתוך פשטידה מהירה

אסנת לסטרפורסם: 05.07.17 21:30
כרובית בתנור עם גבינה צהובה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כרובית בתנור עם גבינה צהובה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

כרובית בתנור עם גבינה צהובה

מתכון של פולינה סאקאג'יו מחדרה.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 כרובית (כ-1 ק"ג)
  • 70 גרם חמאה, קרה
  • 300 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח וחולטים את הכרובית במשך 2 דקות. מסננים, מקררים מעט ומפרקים לפרחים.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  3. משמנים תבנית בינונית בכ-20 גרם מהחמאה.
  4. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית. חותכים את יתרת החמאה לקוביות ומפזרים על הכרובית. מפזרים גם את הגבינה הצהובה.
  5. אופים 20-15 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע ולהזהיב.

 

פשטידת כרובית מהירה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    פשטידת כרובית מהירה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    פשטידת כרובית מהירה

    מתכון של פולינה סאקאג'יו מחדרה.

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • 1 כרובית (כ-1 ק"ג)
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

     

    לבלילה

    • 5 ביצים
    • 5 כפות שמנת חמוצה
    • 5 כפות מיונז
    • 5 כפות קמח תופח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
    2. מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח וחולטים את הכרובית במשך 2 דקות. מסננים, מקררים מעט, מפרקים לפרחים ומעבירים לקערה.
    3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מעבירים לקערת הכרובית, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
    4. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הבליל, ויוצקים מחצית ממנה לתבנית. מסדרים מעל את הכרובית ויוצקים את יתרת הבלילה.
    5. אופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

    _________________________________________________________________________

     

    ועוד בענייני כרובית: לא תאמינו איך שהיא משדרגת את קציצות העוף האלה. לחצו על התמונה למתכון

     

      (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)