בלי להסתבך: גָאלֵט משמשים קל להכנה מבצק שקדים

עונת המשמשים אוטוטו עומדת להסתיים, וזה הזמן למהר ולהכין מהם מאפה כפרי שמזכיר בטעמו טארט - רק הרבה יותר מהיר ופשוט

גאלט משמשים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
גאלט משמשים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

 

 

המרכיבים

(תבנית תנור)

 

לבצק

  • 2 כוסות שקדים טחונים
  • 1 כוס קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע)
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • למלית
  • 5 משמשים, חצויים ומגולענים
  • 1 כף שקדים טחונים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • להברשה: 1 כף ריבת משמש + 1 כף מים רותחים
  • לעיטור: אבקת סוכר

 

 

ההכנה

1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון בעל להב המתכת ומעבדים לבצק אחיד (אפשר גם לעבד ידנית, בקערה). אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות (עד 12 שעות).

2. המלית: בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. מניחים את המשמשים בתבנית, כשהחלק החתוך פונה מעלה, ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו!) ומניחים לצינון. אם מצטברים במשמשים הרבה נוזלים, מנערים אותם.

4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על נייר האפייה לעיגול חופשי בקוטר של כ־35 ס"מ. מפזרים במרכזו את השקדים הטחונים, הסוכר והקינמון, כך שיישארו שוליים נקיים בעובי של כ־5 ס"מ. מניחים על התערובת את המשמשים, כשחלקם החתוך פונה מטה. מקפלים את שולי הבצק על המשמשים.

5. מעבירים את הגאלט עם נייר האפייה לתבנית ואופים 35-25 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מברישים את המשמשים בריבה המהולה במים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, מכוסה היטב במקרר. מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג