הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות:
לשבור את המעגל ללא קיצוניות

בצעדים קטנים תוכלו להגיע למשקל היעד שלכם, להפחית את הצורך המתוק ולשלוט באכילה שלכם. נשמע טוב? אז כדאי שתכירו את הספר של הדיאטנית ליאורה חוברה

ליאורה חוברה

|

04.07.17 | 09:05

ראייה הוליסטית משולבת באורח חיים מערבי (צילום: Shutterstock)
ראייה הוליסטית משולבת באורח חיים מערבי (צילום: Shutterstock)

הדיאטה הסינית היא שיטה ייחודית לירידה במשקל הממזגת את ההסתכלות ההוליסטית הסינית על גוף האדם עם קצב החיים המערבי והמזון המודרני. באמצעות שיטה זו, רוכשים הרגלים שמסייעים לירידה במשקל ומשפרים את הבריאות הכללית של הגוף. ההרגלים האלה הופכים לחלק אינטגראלי מאורח החיים, זאת תוך בניית סביבת מזון הוליסטית המאפשרת את תהליך השינוי. עם זאת, חשוב להדגיש כי השיטה לא מחייבת רכישה של מוצרי מזון יוצאי דופן. הרעיון הוא לסנן מבין המזונות השכיחים אצלנו במטבח את מה שמפריע לנו להגיע ליעד ומצד שני להשאיר את המזונות שמתאימים לנו באופן אישי.

 

אתם יכולים להמשיך ללכת לסופר הרגיל שלכם (צילום: ChameleonsEye / Shutterstock)
    אתם יכולים להמשיך ללכת לסופר הרגיל שלכם(צילום: ChameleonsEye / Shutterstock)

     

    הדיאטה מחולקת לארבעה שלבים, השלבים האלה מאפשרים הסתגלות של הגוף והנפש לאכילה בריאה ונכונה באופן הדרגתי.

     

    בשלב הראשון עושים שינוי כללי בתזונה: נפרדים מסוכר ומקמח לבנים ומוותרים על מוצרים מעובדים ומתועשים. המזונות האלה גורמים לגוף שלנו להעדיף את המתוק ולחשוק בו לאורך היום, תוך כדי הגדלת כמויות ואכילה בלתי פוסקת של המזונות האלה. אנו מוצאים את עצמנו בתוך מעגל שצריך לצאת ממנו והדרך לעשות זאת היא באמצעות ויתור על המזונות הנ"ל. בכבר בשלב הזה מתחילה הירידה במשקל. השלב הזה יכול להמשך מחודש ועד כמה שזה מתאים לכם. כשאתם מרגישים שהסתגלתם לשלב הזה, אפשר להתקדם לשלב השני.

     

    סובלים מבעיות עיכול? טפלו בתזונה שלכם (צילום: Shutterstock)
      סובלים מבעיות עיכול? טפלו בתזונה שלכם(צילום: Shutterstock)

       

      בשלב השני מחזקים את הטחול: לפי הרפואה הסינית, הטחול הוא איבר הגוף הקשור לחילוף חומרים, השמנה, חשקים, מנגנון שובע ורעב ועוד. חיזוקו על ידי שילובי מזון נכונים, הימנעות ממזונות מחלישים והקפדה על הרגלי אכילה מסוימים, יעזרו לכם לאזן את מנגנון השובע והרעב ויפחיתו את הצורך שלכם במזון מתוק ושומני.

      ברשימת המזונות המחזקים ניתן למצוא את הדגנים המלאים, מוצרי חלב צאן, ירקות, עוף והודו ללא העור, דגים, תבלינים שונים ועוד. בנוסף, חשוב לעבוד על הרגלי אכילה נכונים, שמוכרים לכולנו: לאכול ארוחות קטנות, להימנע מאכילה לפני השינה, אכילה מסודרת ליד שולחן ללא הסחות דעת ועוד.

      הירידה במשקל ממשיכה גם בשלב הזה, והיא גם הופכת לקלה יותר מכיוון שהגוף כבר זקוק לכמויות קטנות יותר של מתוקים, כך שהמאבק המוכר בחשקים פוחת. הכמויות הדרושות לתחושת השובע יורדות ויותר קל למתמידים להתמודד עם הדיאטה.

       

      שפע מזונות טעימים שגם יבריאו אתכם (צילום: Shutterstock)
        שפע מזונות טעימים שגם יבריאו אתכם(צילום: Shutterstock)

         

        שני השלבים הבאים מפורטים בספר "הדיאטה הסינית", בתוספת מתכונים, טיפים והסברים שיעזרו לכם להגיע למטרה שלכם מתוך הבנת התהליך וללא נפילה לקיצוניות. בשלב השלישי מזהים את הטיפוס הנכון לכם. על פי הרפואה הסינית קיימים 8 טיפוסים ובעזרת שאלונים תוכלו לסווג את עצמכם לטיפוס שהכי דומה לכם. לכל טיפוס יש הנחיות תזונה המתאימות לו באופן אישי.

        בשלב הרביעי לומדים לשמור על הישגים, לא להתנדנד בנדנדת משקל וליהנות מבריאות טובה. ההרגלים שרוכשים במהלך שלושת השלבים הראשונים משתלבים באופן טבעי באורח חיים מערבי ומאפשרים חריגות ו"חטאים" מידי פעם, מבלי שתפלו בחזרה. רוצים דוגמה ל"חריגה" טעימה? קבלו מתכון לעוגת גזר, דלעת ותבלינים:

         

        עטיפת הספר "הדיאטה הסינית" מאת ליאורה חוברה
          עטיפת הספר "הדיאטה הסינית" מאת ליאורה חוברה

           

          עוגת הכתומים

          גזר ודלעת הם המתוקים הטבעיים האולטימטיביים לפי הרפואה הסינית, הם מתאימים לחיזוק הטחול – מה שדרוש כמעט לכל אחד בעולם המערבי.

           

          מרכיבים

          תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

          20 פרוסות, 129 קלוריות לפרוסה

           

          • 2 גזרים
          • 300 גרם דלעת
          • 2 ביצים
          • 1 כוס סוכר חום כהה
          • 1/2 כוס שמן (עדיף שמן אגוזים)
          • 1 כוס קמח מחיטה מלאה
          • 2/3 כוס קמח לבן
          • 1/3 כוס שומשום מלא
          • 1/3 כוס נבט חיטה
          • 1 שקית אבקת אפיה
          • קורט מלח
          • 1/2 כפית קינמון טחון
          • 1/4 כפית ציפורן (למי שאוהב את הטעם) או אגוז מוסקט מגורד

           

          אופן ההכנה

          1. מקלפים ומבשלים את הגזר והדלעת, מסננים ומועכים היטב. מניחים לצינון.
          2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית.
          3. טורפים את הביצים ומקציפים אותן עם הסוכר עד שנוצר מעט קצף. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי הקצפה, עד שהוא נבלע בתערובת.
          4. מוסיפים את מחית הירקות ומערבבים ידנית.
          5. בקערה נפרדת מערבבים את יתר החומרים.
          6. מוסיפים את תערובת היבשים לבלילה בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
          7. יוצקים לתבנית ואופים 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

           

           ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

          לפרטים נוספים על הספר ולרכישה - הקליקו כאן

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד