טראפלס משני שוקולדים
על מקלות בייגלה מלוחים

שדרוג גאוני לטראפלס: תוקעים אותם על מקלות בייגלה וככה הם גם לא נמסים ביד - וגם מקבלים קונטרה כפולה של קראנץ' ומליחות

אולגה טוכשר

|

29.06.17 | 23:23

טראפלס משני שוקולדים על מקלות בייגלה מלוחים (צילום: אולגה טוכשר)
טראפלס משני שוקולדים על מקלות בייגלה מלוחים (צילום: אולגה טוכשר)

מרכיבים

12 טראפלס גדולים

 

לטראפלס
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף שקדים טחונים
  • קורט מלח
  • 12 מקלות בייגלה

 

לציפוי
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאה
  • תוספות אפשריות: פירורי עוגיות, שבבי קוקוס, פיסטוקים קצוים, פטל מיובש

 

אופן ההכנה

  1. הטראפלס: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת. מוסיפים את השקדים הטחונים וקורט מלח ומערבבים. מעבירים לקופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה ומקררים במשך 3-2 שעות, עד שהתערובת מתייצבת לגמרי.
  2. חותכים את תערובת השוקולד ל-12 קוביות, ויוצרים מכל אחת מהן כדור.
  3. ממיסים מעט מהשוקולד הלבן, טובלים בו את קצות מקלות הבייגלה ונועצים במרכז כל כדור. מניחים במקרר שעה לפחות.
  4. הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד הלבן והחמאה, ומקררים מעט. מפזרים את התוספות בקעריות.
  5. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. מרימים את אחד הטראפלס (חשוב להחזיק במרכז מקל הבייגלה ולא בקצה שלו, כדי שלא יישבר). טובלים בשוקולד המומס, עד שהוא מצופה לחלוטין, ולאחר מכן בתוספת עד למחצית מגובהו. מניחים על נייר האפייה.
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר הטראפלס.
  7. ממתינים עד שהציפוי מתייצב (בקיץ ייתכן שהוא יתייצב רק במקרר). שומרים בקירור.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג