קציצות עדשים טבעוניות
מ-5 מרכיבים שיש לכם

תפנקו את עצמכם בארוחה קלילה ובריאה, כמעט בכלום עבודה. טוב, יקח לכם זמן לערבב את הטחינה ולקצוץ את הסלט. אבל הקציצות? זה הכול מעבד המזון

ילנה ויינברג

|

29.06.17 | 07:04

קציצות עדשים עם טחינה ולימון (צילום: ילנה ויינברג)
קציצות עדשים עם טחינה ולימון (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

כ-10 קציצות

 

  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/4 חבילת פטרוזיליה טרייה
  • 1 כפית כמון, טחון
  • 3-2 כפות מים
  • ספריי נון סטיק או מעט שמן זית (לטיגון)

 

אופן הכנה

  1. שוטפים את העדשים, מסננים ומבשלים 15 דקות במעט מים. מסננים ומעבירים לקערה של מעבד המזון.
  2. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצל 10 דקות עד להשחמה. במהלך הטיגון, מטפטפים מים, כדי למנוע הישרפות. כשהבצל מוכן, מעבירים לקערה של מעבד המזון.
  3. מוסיפים את יתר החומרים, למעט המים והספריי וטוחנים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. אם העיסה לא מתאחדת, מוסיפים מעט מים וטוחנים שוב. מצננים במקרר כרבע שעה.
  4. משמנים את המחבת במעט שמן ומחממים אותה על אש בינונית.
  5. יוצרים קציצות בידיים רטובות ומטגנים אותן 4-3 דקות מכל צד, או עד שהן משחימות.
  6. מגישים עם טחינה. שומרים במיכל אטום במקרר עד שלושה ימים.

 

 ______________________________________________________

 

צריכים משהו שילווה את הקציצות? נסו את הסלט הכי יפה במטבח

 

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (10 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג