שקשוקה בשלושה צבעים: גרסאות
מיוחדות לתבשיל הביצים האהוב

אסנת לסטר חושבת מחוץ למחבת ומכינה שלוש שקשוקות מקוריות: אדומה עם פלפלים, ירוקה עם תרד ועשבי תיבול וכתומה עם דלעת וכורכום

אסנת לסטרפורסם: 29.06.17 10:13
שקשוקה אדומה עם עגבניות ופלפלים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
שקשוקה אדומה עם עגבניות ופלפלים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

לפני שבועיים סיפרתי כאן על פגישה מתוכננת שלי עם מישהי נוספת ששמה אסנת. האימהות של שתינו היו חברות, והחליטו לקרוא לבנותיהן אסנת כבר כשהיו בנות 16.

 

אסנת גורביץ נולדה 14 שנה אחרי, ומדי פעם הייתי שומעת עליה מאימא שלי. ידעתי שלמדה רפואה, שהתחתנה, שילדה ילדים ושהפכה לקרדיולוגית מצליחה. גם היא, מתברר, שמעה עלי במשך השנים - אבל מעולם לא נפגשנו. אני לא חיפשתי אותה והיא לא חיפשה אותי. אולי הסתפקנו באינפורמציה השוטפת מהאימהות שלנו.

 

לפני כמה שבועות דפדפתי באלבום התמונות המשפחתי ונזכרתי בחברות של אימא שלי עם שושנה, אמה של אסנת. היום, כשיש פייסבוק ועוד פלאי אינטרנט למיניהם, אפשר למצוא גם נמלה בהונולולו. הקלדתי את כל הפרטים שידעתי על אסנת הצעירה ומיד מצאתי אותה ואפילו ראיתי את תמונתה. כתבתי לה מייל וקבענו להיפגש.

 

כשפגשתי אותה היתה לי הרגשה שהכרנו כל השנים. לא הפסקנו לדבר וסיפרנו זו לזו כל מה שזכרנו על האימהות שלנו מאז שהיינו ילדות. אבל יש גם חלק מפתיע: גילינו שלבני הזוג של שתינו קוראים צביקה וכי שניהם ממוצא רומני. עוד התברר שלפני 15 שנה, במסגרת עבודתה בבית חולים תל השומר, אסנת בדקה את בני שהיה אז בשירות צבאי.

 

אם לא היינו חייבות להיפרד אפשר היה למצוא אותנו יושבות ומדברות גם עכשיו.

 

פגישה מפתיעה אחרי עשרות שנים. אסנת גורביץ
    פגישה מפתיעה אחרי עשרות שנים. אסנת גורביץ

     

    כמה טיפים לשקשוקה מושלמת

    היפה בשקשוקה זה שאין מרכיבים קבועים או כמויות קבועות, וכל אחד יכול להכניס למנה שלו את מה שהוא אוהב. אני הכנתי שלוש שקשוקות בשלושה צבעים לפי המרכיבים, הטעמים והמרקמים שאני ומשפחתי אוהבים, ואתם מוזמנים לשנות את המתכונים כראות עיניכם.

     

    ובכל זאת יש כמה כללים להכנת שקשוקה:

    • השמן חייב להיות איכותי. אני ממליצה על שמן זית בכבישה קרה.
    • יש להתחיל את הבישול על אש גבוהה, ובשלב הבישול הארוך לעבור לאש בינונית.
    • תנו לתבשיל לבלות הרבה זמן על האש – לפחות 30 דקות.
    • כדי שהתבשיל לא ייחרך, חשוב לערבב אותו מדי דקה או שתיים.
    • את התבלינים (ובעיקר המלח) יש להוסיף כדקה לפני סוף הבישול. אם מוסיפים אותם בשלב מוקדם, טעמם נחלש ולעתים אפילו נעלם.
    • את הביצים אפשר לבשל כמובן יחד עם התבשיל. אבל אם יש כמה סועדים שכל אחד מהם אוהב את הביצה שלו ברמת בישול שונה, אפשר להכין אותן במחבת נפרדת ולאחד עם התבשיל בהגשה.

     

    שקשוקה אדומה עם עגבניות ופלפלים

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • שמן זית לטיגון
    • 2 בצלים גדולים, קצוצים
    • 3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
    • 3 עגבניות גדולות, חתוכות לשמיניות (או 6 עגבניות קטנות, חתוכות לרבעים)
    • 100 גרם רסק עגבניות
    • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
    • אפשרות: 1 כפית פפריקה אדומה חריפה
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל שחור טחון
    • 2-1 ביצים לכל סועד
    • אפשרות: 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס להגשה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות, עד שהוא הופך לרך ושקוף.
    2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות נוספות, עד שהם מתחילים להתרכך.
    3. מוסיפים את העגבניות, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-30 דקות. מדי פעם מערבבים ומועכים את העגבניות.
    4. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות.
    5. כדקה לפני סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
    6. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הביצים לשקשוקה. מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות.
    7. בהגשה אפשר לפזר על השקשוקה מעט צ'ילי גרוס.

     

     

    שקשוקה ירוקה עם תרד ועשבי תיבול (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      שקשוקה ירוקה עם תרד ועשבי תיבול(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      שקשוקה ירוקה עם תרד ועשבי תיבול

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • שמן זית לטיגון
      • 2 בצלים, קצוצים
      • 2-1 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות
      • 5 בצלים ירוקים, חתוכים (כולל החלק הלבן)
      • 600-400 גרם עלי תרד או מנגולד
      • 4-3 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
      • עלים קצוצים מ-6-5 גבעולי בזיליקום
      • צרור כוסברה, קצוצה גס
      • צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
      • 5-4 גבעולי מנטה קצוצים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון
      • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
      • 2-1 ביצים לכל סועד

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות, עד שהוא הופך לרך ושקוף.
      2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות נוספות, עד שהם מתחילים להתרכך.
      3. מוסיפים את עלי התרד (או המנגולד), בהדרגה ותוך ערבוב. מטגנים, תוך ערבוב עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים.
      4. מוסיפים את הסלרי ועשבי התיבול, בהדרגה ותוך ערבוב, לפי סדר הופעתם.
      5. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 30-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפלפלים וגבעולי הסלרי מתרככים.
      6. כדקה לפני סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
      7. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הביצים לשקשוקה. מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות.

       

      שקשוקה כתומה עם דלעת וכורכום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        שקשוקה כתומה עם דלעת וכורכום(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
         

        שקשוקה כתומה עם דלעת וכורכום

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • שמן זית לטיגון
        • 2 בצלים, קצוצים
        • 4-3 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לקוביות
        • 500 גרם דלעת או דלורית (המשקל אחרי קילוף), חתוכה לקוביות קטנות
        • 1 כפית מלח
        • 1 כפית פלפל שחור טחון
        • 1 כפית כורכום
        • 2-1 ביצים לכל סועד

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות, עד שהוא הופך לרך ושקוף.
        2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות נוספות, עד שהם מתחילים להתרכך.
        3. מוסיפים את הדלעת (או הדלורית), מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-30 דקות, תוך ערבוב תכוף.
        4. כדקה לפני סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
        5. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הביצים לשקשוקה. מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

        _________________________________________________________________________

         

        רוצים לגוון את החביתות שלכם? קבלו 3 מתכונים לפריטטות מעולות. לחצו על התמונה

         

          (צילום: מתוך 'קל לבשל – ספר הבישול המהיר')

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)