פיתות עם זעתר ושומשום (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
12 פיתות עם זעתר
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1 כף שטוחה מלח
- לציפוי: שמן זית, זעתר עם שומשום
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה, יוצקים לתוכה 2 כוסות מהמים ומוסיפים את השמן והמלח. לשים (בידיים או במיקסר), תוך הוספה הדרגתית של יתרת המים, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים כדקה. מחלקים ל-12 כדורים ומרדדים אותם לפיתות בעובי של 1 ס"מ. מניחים את הפיתות בתבנית, מברישים בנדיבות בשמן זית ומפזרים זעתר עם שומשום.
- אופים כ-20 דקות, עד שהפיתות משחימות.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
_______________________________________________________
אוהבים לאפות עם שמרים? יש גם מתכון לבייגלים קטנים ומשגעים. לחצו על התמונה