מבלונדיניות נהנים יותר:
בלונדיז שיעשו לכם טוב

הגרסה הבהירה לבראוניז, עם טעמים קרמליים ואגוזי פקאן שלמים לאיזון המתיקות. חתכו לקוביות ואכלו עוד אחת ועוד אחת ועוד אחת

אורלי חרמש

|

22.06.17 | 21:05

בלונדיז (צילום: אורלי חרמש)
בלונדיז (צילום: אורלי חרמש)

מרכיבים

תבנית בגודל 20X20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ

 

  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 3/4 כוס (165 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 1 ביצה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • 1 כוס אגוזי פקאן שלמים או קצוצים גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). מערבלים יחד את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח, הווניל וסירופ המייפל לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. אם צריך, מנקים את דפנות הקערה.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה – לא יותר.
  5. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בעיסה באופן אחיד.
  6. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הבלונדיז יוצא יבש.
  7. מצננים לחלוטין, חותכים את הבלונדיז לריבועים ומאחסנים בכלי אטום.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג