דיאטה

    פחזניות ללא גלוטן עם
    קרם קוקוס ושוקולד לבן

    ביקור בפריז הכניס את הודליה למצב רוח צרפתי, אז היא הכינה גרסה נפלאה וצמחונית של הקלאסיקה הטעימה, בלי מוצרי חלב ובלי קמח

    הודליה כצמן

    |

    22.06.17 | 10:30

    פחזניות נטולות גלוטן (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    פחזניות נטולות גלוטן (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

    מרכיבים

    כ-20 פחזניות

     

    לפחזניות

    • 100 גרם חמאה צמחית (אפשר להשיג בחנויות הטבע)
    • 3 כוסות מים
    • קורט מלח
    • 2 כוסות קמח כרגיל ללא גלוטן
    • 7 ביצים גדולות או 8 קטנות

     

    לקרם

    • 2 פחיות קרם קוקוס 20% לפחות (אני אוהבת לאחסן אותן במשך שבוע במקרר כדי שהקרם ממש יתקשה, אבל אפשר גם יום יומיים, פשוט לא תתקבל אותה טקסטורה)
    • 200 גרם שוקולד לבן איכותי

     

    מעט שוקולד מומס לציפוי

     

    אופן הכנה

    1. הפחזניות: מניחים את החמאה, המים והמלח בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
    2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי ערבוב, כדי שלא יווצרו גושים.
    3. מכבים את האש ומצננים את התערובת כעשר דקות.
    4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    5. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים בבלנדר או בבלנדר מוט ורק כשהיא נטמעת בתערובת מוסיפים ביצה נוספת. ממשיכים להוסיף ביצים עד שמרקם התערובת הופך לסמיך.
    6. יוצקים כדורים קטנים על נייר האפייה ואופים 60-50 דקות, עד שהם מזהיבים. חשוב מאוד לא לפתוח את דלת התנור, כי המאפים יפלו. אפשר לוודא שהפחזניות מוכנים אם הן קלילות כאשר מרימים אותן מהתבנית.
    7. הקרם: פותחים את קרם הקוקוס מהתחתית, על מנת להוציא את הקרם שהתקשה במקרר (אפשר לשמור את הנוזל להכנת דייסות או לאפייה). אם הקרם עמד כשבוע במקרר, הוא יתקשה כולו ולא יוותרו נוזלים בקופסה. מעבירים את הקרם לקערה.
    8. ממיסים את השוקולד הלבן בקערה מעל אדים ומניחים בצד להצטננות.
    9. מוסיפים את השוקולד המומס לקרם ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר, שם הקרם יתקשה בחזרה. מצננים במקרר במשך שעתיים לפני המילוי.
    10. ממלאים את הפחזניות בקרם, מקשטים במעט שוקולד מומס ומגישים.

     

    הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il

    ______________________________________________________

     

    שכחתם לשים קרם קוקוס במקרר? נסו מתכון אחר ונפלא של הודליה

     

     

    הקליקו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פחזניות ללא גלוטן עם קרם קוקוס ושוקולד לבן "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג
    ביגדיל121117