לאשה

    קלאסיקה איטלקית: ביסקוטי שוקולד, צימוקים ואגוזים

    מושלמות לימי הקיץ החמים - עוגיות ארוכות ונגיסות שהכי מתאימות ללוות קפה קר או, כמו באיטליה, כוס יין

    ביסקוטי שוקולד, צימוקים ואגוזים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    ביסקוטי שוקולד, צימוקים ואגוזים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים

    (60-50 יחידות)

     

    • 2 ביצים גדולות + 1 חלמון
    • 3/4 כוס + 2 כפות (170 גרם) סוכר
    • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
    • 1/2 כפית אבקת אפייה
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 1/2 כוס (60 גרם) צימוקים
    • 1/2 כוס (60 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
    • 60 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ 

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

    2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם וו הגיטרה את הביצים, החלמון והסוכר ומקציפים לבלילה אחידה ותפוחה. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבלים לעיסה אחידה ומעט דביקה.

    3. מקמחים משטח עבודה, יוצרים מהעיסה 2 גלילים ארוכים. מניחים בתבנית ומשטחים מעט בידיים. אופים 25-20 דקות, עד שהגליל מתקשה ומשחים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־150 מעלות.

    4. בעזרת סכין חדה, פורסים את שני הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים בתבנית ואופים עוד כ־15 דקות, עד שהפרוסות מתייבשות, אך עדיין רכות מעט למגע (הן יתקשו לגמרי לאחר הצינון).

    5. מצננים לגמרי ומגישים.

      

    • זמן הכנה: כשעה
    • דרגת קושי: קל
    • איך שומרים: עד שבועיים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

     

     

    הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
    הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קלאסיקה איטלקית: ביסקוטי שוקולד, צימוקים ואגוזים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג