אוכל
ערוצים

בלחמנייה או בצלחת:
המבורגר טונה בקלי קלות

כשבחוץ נהיה חם, החליפו את הבשר במשהו קליל מהים: כך תכינו המבורגר כיפי מטונה מקופסה – ואנחנו מבטיחים שגם הילדים יאהבו

המבורגר טונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
המבורגר טונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

4‬ מנות

 

  • 2 קופסאות שימורי טונה, מסוננות היטב
  • 1/2 בצל, קלוף וקצוץ דק דק
  • 1/2‬ כפית מיץ לימון
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס פירורי לחם זהובים
  • 1/4 כפית מלח
  • לטיגון: ‭5-4‬ כפות שמן קנולה

 

להרכבת המנה
  • 4 לחמניות המבורגר
  • מיונז
  • קטשופ
  • עלי חסה
  • 1/2‬ בצל, קלוף ופרוס
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • 1 לימון

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הטונה. מוסיפים את הבצל, הלימון והקמח ומועכים-מערבבים היטב לעיסה אחידה. יוצרים ממנה 4 קציצות בגודל המתאים ללחמנייה.
  2. מפזרים בצלחת את פירורי הלחם והמלח ומערבבים. טובלים את הקציצות לציפוי מלא.
  3. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים. מגישים חם או קר.
  4. ההגשה: מורחים את הלחמניות במיונז ובקטשופ. מניחים חסה, ועליה מניחים את הקציצה. מוסיפים בצל ועגבנייה וסוחטים מעט מיץ לימון.

 

 
הצג:
כל התגובות לכתבה "בלחמנייה או בצלחת: המבורגר טונה בקלי קלות"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג
RUNY