אוכל

    בלחמנייה או בצלחת:
    המבורגר טונה בקלי קלות

    כשבחוץ נהיה חם, החליפו את הבשר במשהו קליל מהים: כך תכינו המבורגר כיפי מטונה מקופסה – ואנחנו מבטיחים שגם הילדים יאהבו

    המבורגר טונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    המבורגר טונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

    מרכיבים

    4‬ מנות

     

    • 2 קופסאות שימורי טונה, מסוננות היטב
    • 1/2 בצל, קלוף וקצוץ דק דק
    • 1/2‬ כפית מיץ לימון
    • 2 כפות קמח
    • 1 כוס פירורי לחם זהובים
    • 1/4 כפית מלח
    • לטיגון: ‭5-4‬ כפות שמן קנולה

     

    להרכבת המנה
    • 4 לחמניות המבורגר
    • מיונז
    • קטשופ
    • עלי חסה
    • 1/2‬ בצל, קלוף ופרוס
    • 2 עגבניות, פרוסות
    • 1 לימון

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בקערה את הטונה. מוסיפים את הבצל, הלימון והקמח ומועכים-מערבבים היטב לעיסה אחידה. יוצרים ממנה 4 קציצות בגודל המתאים ללחמנייה.
    2. מפזרים בצלחת את פירורי הלחם והמלח ומערבבים. טובלים את הקציצות לציפוי מלא.
    3. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים. מגישים חם או קר.
    4. ההגשה: מורחים את הלחמניות במיונז ובקטשופ. מניחים חסה, ועליה מניחים את הקציצה. מוסיפים בצל ועגבנייה וסוחטים מעט מיץ לימון.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בלחמנייה או בצלחת: המבורגר טונה בקלי קלות"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג