קציצות הודו ברוטב צהוב:
פשוט, משביע - וכל כך טוב

מחפשים משהו קצת שונה לארוחת הצהריים? לאפרת סיאצ'י יש בשבילכם מתכון קל לקציצות הודו מיוחדות שגם הילדים ישמחו לאכול. הגישו עם אורז לבן, ויש ארוחה שלמה

אפרת סיאצ'יפורסם: 17.06.17 21:42
קציצות הודו ברוטב צהוב (צילום: אפרת סיאצ'י)
קציצות הודו ברוטב צהוב (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-20 קציצות

 

לקציצות
  • 500 גרם הודו טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
  • 1 כפית מלאה כמון
  • 1 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס

 

לרוטב
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3-2 כפות שמן
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה.
  2. הרוטב: חוצים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  3. יוצקים לסיר את המים הרותחים, מוסיפים את התבלינים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. יוצרים מעיסת הבשר כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, בלי לערבב (כדי שהקציצות לא יתפרקו).
  5. הופכים את הקציצות בזהירות ומבשלים כ-35 דקות נוספות. מדי פעם הופכים את הקציצות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...