סינייה על מצע של בורגול,
עדשים שחורות וגרגירי חומוס

מוסיפים לבשר ולטחינה שבסינייה המסורתית שכבה של בורגול וקטניות - ומקבלים ארוחה שלמה וטעימה בתבנית אחת

דפנה אוסטר מיכאל

|

12.06.17 | 22:11

סינייה על מצע של בורגול, עדשים שחורות וגרגירי חומוס (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סינייה על מצע של בורגול, עדשים שחורות וגרגירי חומוס (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

4 מנות בתבנית בקוטר 20 ס"מ

 

  • 1/2 כוס בורגול גס
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 400 גרם נתח קצבים או אנטרקוט
  • 2 כפות שומן כבש
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית בהרט
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2-1 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס חומוס מבושל
  • מעט שבבי צ'ילי חריף
  • 1/4 כוס טחינה מוכנה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול והעדשים במים במשך שעה, ומסננים. מבשלים 3 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים שוב.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. חותכים את הבשר לקוביות קטנות.
  4. מחממים את שומן הכבש במחבת גדולה (או בסיר רחב). מוסיפים את הבשר, הקינמון, 1/2 כפית מהבהרט, מלח ופלפל ומטגנים 7-5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.
  5. מוסיפים למחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר ומטגנים כמה דקות נוספות, עד שהבצל מתקרמל.
  6. מוסיפים את הבורגול, העדשים, החומוס, הצ'ילי, יתרת הבהרט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים 3-2 כפות מים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים עליה את הבשר ומזלפים את הטחינה. אופים 7-5 דקות, עד שהטחינה חמה מאוד. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים את הסינייה מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג