אוכל

    סינייה על מצע של בורגול,
    עדשים שחורות וגרגירי חומוס

    מוסיפים לבשר ולטחינה שבסינייה המסורתית שכבה של בורגול וקטניות - ומקבלים ארוחה שלמה וטעימה בתבנית אחת

    דפנה אוסטר מיכאל

    |

    12.06.17 | 22:11

    סינייה על מצע של בורגול, עדשים שחורות וגרגירי חומוס (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    סינייה על מצע של בורגול, עדשים שחורות וגרגירי חומוס (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

    מרכיבים

    4 מנות בתבנית בקוטר 20 ס"מ

     

    • 1/2 כוס בורגול גס
    • 1/2 כוס עדשים שחורות
    • 400 גרם נתח קצבים או אנטרקוט
    • 2 כפות שומן כבש
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1 כפית בהרט
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 2-1 כפות שמן זית
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 כף סוכר חום כהה
    • 1/2 כוס חומוס מבושל
    • מעט שבבי צ'ילי חריף
    • 1/4 כוס טחינה מוכנה
    • חופן פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את הבורגול והעדשים במים במשך שעה, ומסננים. מבשלים 3 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים שוב.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    3. חותכים את הבשר לקוביות קטנות.
    4. מחממים את שומן הכבש במחבת גדולה (או בסיר רחב). מוסיפים את הבשר, הקינמון, 1/2 כפית מהבהרט, מלח ופלפל ומטגנים 7-5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.
    5. מוסיפים למחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר ומטגנים כמה דקות נוספות, עד שהבצל מתקרמל.
    6. מוסיפים את הבורגול, העדשים, החומוס, הצ'ילי, יתרת הבהרט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים 3-2 כפות מים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
    7. מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים עליה את הבשר ומזלפים את הטחינה. אופים 7-5 דקות, עד שהטחינה חמה מאוד. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים את הסינייה מיד.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סינייה על מצע של בורגול, עדשים שחורות וגרגירי חומוס "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג
    ביגדיל